"Renessans" з Одеси: Дружбу "Шахтарю", а війну - киянам

Depo.ua продовжує цикл публікацій, присвячених фанатським "фірмам" України. Друга наша розповідь про одеську "Renessans"

"Renessans" з Одеси: Дружбу "Шахтарю", а…

Всі матеріали про фанатські "фірми" читайте у "Трудових резервах", а також читайте Спецпроекти.

Одеська молода контора "Renessans" народилася на світ у 2011 році. Банда утворилася на уламках "SS Legion", які в з 2005 року в Одесі були відомі як "бритоголові".

"Легіон" приймав участь у всіх одеських "общаках" (об'єднання фірм задля бійки з ненависними ворогами). Головними суперниками одеситів були динамівські "Capitals", а також дніпропетровські "Raiders" та "Army Legion" - ЦСКА Київ. 

Після розвалу "Легіону" деякі хлопці з нього пішли у молоду фірму "Renessans". Вона складена переважно з молоді за підтримки деяких старих хуліганів. 

Фірма "Renessans" в Одесі відома своїми правими поглядами і чесними "махачами". В Інтернеті знайти хлопців важко. Набагато легше їх побратимів з одеських "Сегедки" та "Молодої Ненависті". Але вони беруть участь в "общаках", в основному у бійках проти банд "Динамо". 

Головні вороги "Renessans" -  фірми "Динамо", "Оболоні", "Карпат", "Дніпра". Раніше до них додавалися хулігани "Севастополя". Дружать хлопці з "Ворсклою", "Шахтарем", хуліганами з Вінниці, Херсону та Харкова. 

Правий "Renessans": Дружбу "Шахтарю", а війну киянам - фото 1

Не дивлячись на фанатське перемир'я у минулому році одеські фірми були найактивнішими в навколофутбольному житті України. Билася "Сегедка", "Молода Ненависть". Активничали і хулігани з "Renessans".

Спочатку вони програли битву вінницьким "River Boys", потім розмінялися перемогами з "Trouble Company+Army Legion" (ЦСКА Київ), винесли "Юнайтед Херсон". Але найголовніший успіх - перемога над "Братією" у Кривому Розі. Билися хлопці до 18 років, 17 на 17. "Renessans" переміг за 3 хвилини. 

Взагалі хлопці з фірми "Renessans" також були учасниками Революції Гідності. Деякі з них воюють на Донбасі. Але досить праві погляди насторожують, бо певні "праві" дуже часто героїзують Гітлера. 

Правий "Renessans": Дружбу "Шахтарю", а війну киянам - фото 2

Читайте також: "Трудові резерви": Від "махачів" до війни на Донбасі.

При написанні використані матеріали Troublemakers Ukraine.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme