Поляки крокують далі: Результати десятого дня Кубку світу з футболу і анонс сьогоднішніх матчів

Головні футбольні новини останнього дня осені.

Ігор Петренко

На Кубку світу з футболу серед чоловіків, що триває в Катарі, у середу, 30 листопада, відбулися ще чотири матчі.

У групі С Польща програла Аргентині – 0:2, але завдяки додатковим показникам (краща різниця м’ячів), ніж у її конкурента – Мексики саме наші сусіди разом із південноамериканською збірною продовжать виступи на турнірі.

Голи у переможців забили Маккалістер на 46-ій і Альварес на 67-ій хвилинах. У цьому матчі аргентинці мали відчутну перевагу і не реалізували ще кілька шансів для взяття воріт. Зокрема, Ліонель Мессі не забив пенальті – м’яч відбив воротар поляків Войцех Щенсни. Це вже другий відбитий воротарем пенальті (перший - у матчі зі збірною Саудівської Аравії), що дало поляку змогу записати своє ім'я до переліку рекордсменів: Щенсни став третім голкіпером в історії футболу, який відбив два одинадцятиметрові на одному чемпіонаті світу без урахування серій пенальті.  

Має свій рекорд і уся збірна Польщі: уперше за 36 років ця команда вийшла у плей-оф Кубку світу з футболу.

У другому матчі цієї групи Саудівська Аравія програла Мексиці – 1:2 (Альдавсарі, 90+5 – Мартін, 47, Чавес, 52). Мексиканці майже досягли потрібного результату. Але в доданий час пропустили гол, який поставив крапку на претензіях латиноамериканців пройти далі на Кубку світу.

Для Мексики виліт на груповому етапі ЧС став першим за 44 роки.

Натомість збірна Саудівської Аравії може записати цей чемпіонат у свій безумовний актив завдяки історичній перемозі над Аргентиною в першому турі.

Підсумкова таблиця групи C після трьох турів.

  1. Аргентина - 6 очок, м’ячі 5:2
  2. Польща – 4 очка, 2:2
  3. Мексика – 4 очка, 2:3
  4. Саудівська Аравія – 3 очка, 3:5

Не таким високим був градус пристрастей у групі D. Тут Австралія здолала Данію – 1:0 (гол: Лекі, 60) і вийшла до плей-оф. Данці запам’ятаються на цього турнірі несподівано невиразною грою, тоді як австралійці піднесли сюрприз.

Другий склад збірної Франції, яка вирішила завдання виходу в наступний раунд ще у другому турі, не знайшов аргументів проти Тунісу – 0:1 (гол: Хазрі, 58).

Підсумкова таблиця групи D після трьох турів.

  1. Франція – 6 очок, м’ячі 6:3
  2. Австралія – 6 очок, 3:4
  3. Туніс - 4 очки, 1:1
  4. Данія - 1 очко, 1:3.

Результати груп С і D сформували ще дві пари 1/8 фіналу Кубка світу-2022. Аргентина зіграє з Австралією, а Польща спробує протистояти Франції.

 

Сьогодні, 1 грудня, відбудуться вирішальні ігри ще у двох групах Кубку світу з футболу. Два поєдинки розпочнуться о 17:00 за київським часом, ще два – о 21:00.

Матчі, що почнуться о 17:00.

Група F:

Хорватія – Бельгія

Третій команді Кубку світу-2018 – бельгійцям для виходу у плей-оф вистачить і нічиєї, а от срібним призерам тієї першості планети – хорватам потрібна перемога.

Канада – Марокко.

Збірна країни, яка традиційно підтримує Україну, покидає чемпіонат. Марокканцям же слід не лише вигравати, але й стежити за рахунком паралельної зустрічі двох європейських команд із цієї групи.

Матчі, що почнуться о 21:00.

Група Е:

Японія – Іспанія 

Коста-Рика – Німеччина.

У цій групі шанси вийти до плей-оф має весь квартет. До речі, перед завершальною грою збірна Німеччини має лише одне очко, і тому просто зобов’язана перемагати.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт