Після арешту активів у Бельгії, Росія може не платити "натівцю" Капелло, - ЗМІ

Радіожурналіст "Эхо Москвы" Володимир Варфоломєєв прокоментував повідомлення про арешт бельгійськими приставами держактивів Росії

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Twitter журналіста.

"Ну, після арешту майна РФ в Бельгії, РФС (Російський футбольний союз, - ред.) має повне моральне право нічого не платити "натівцю" Фабіо Капелло. Симетрична відповідь", - написав Варфоломєєв.

На його думку, рішення Бельгії може викликати нову хвилю контрсанкцій з боку Росії: "Тепер, напевно, у нас заборонять арденнську шинку, бельгійські вафлі, праліне і брюссельську капусту. Ну а що, треба ж якось помститися".

Нагадаємо, у середу в Бельгії за позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед" було арештовано приналежне Росії майно на 1 млрд 652 млн євро.

Арешт стосується всіх російських установ в Бельгії, за винятком диппредставництв. У списку практично всі великі банки, зареєстровані в Бельгії, і навіть такі організації, як "Євроконтроль", який регулює повітряний рух над Європою, неурядові організації та ЗМІ, архієпископство Брюссельське і Бельгійське РПЦ.

Позивач зажадав такого заходу, "тому що має серйозні побоювання щодо можливості отримати належну йому суму (50 млрд євро), зокрема через систематичне відмови РФ виконувати винесені проти неї судові рішення".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme