Перші гонки сезону без росіян: Як почали рік українські біатлоністи і біатлоністки

Триває етап Кубка світу 2022/23 у фінському Контіолахті.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Перші гонки сезону без росіян: Як почали…
Фото: Getty Images.

Стартував міжнародний сезон у біатлоні. Він триватиме до середини березня 2023 року.

Протягом сезону відбудуться 9 етапів Кубку світу, в межах яких пройдуть 56 гонок. Наступного року німецький Обергоф прийме чемпіонат світу з біатлону (12 гонок). Буде проведено Кубок Міжнародного союзу біатлону (IBU) – 42 гонки в шести локаціях і чемпіонат Європи з біатлону.

Сьогодні ж, 1 грудня, у Контіолахті (Фінляндія) у межах першого етапу Кубка світу з біатлону відбулася класична чоловіча естафета 4х7,5 км.

Участь у гонці взяли 20 збірних. Команда України у складі: Артем Прима, Дмитро Підручний, Богдан Цимбал і Антон Дудченко посіла дев'яте місце, інформує Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Наша команда має 2 хвилини 48,8 секунди відставання, 13 промахів і не має штрафних кіл.

Перемогла ж у гонці збірна Норвегії (7 промахів; 0 штрафних кіл). Другими були німці, третіми – французи.

Після чоловіків стартували жінки: збірна України виступила в першій естафеті нового сезону Кубка світу 2022/23, повідомляє Суспільне.Спорт.

Через стан здоров’я пропускали гонку лідерка українок Юлія Джима. Відтак у естафеті виступали Дар'я Блашко, Анна Кривонос, Олена Білосюк й Ірина Петренко.

За результатами змагання українки фінішували на останній, 15-ій позиції. Наша збірна повторила найгірший свій результат в історії у жіночій естафеті.

Перше "золото" сезону в жіночій естафеті, як і в чоловічій, здобули чинні олімпійські чемпіонки – збірна Швеції. Другими стали німкені, які на Олімпіаді-2022 вибороли "бронзу", а третіми – норвежки.

Кілька днів тому на етапі Кубка світу в Контіолахті відбулися індивідуальні перегони у чоловіків і жінок.  Кращим серед українців тут став Антон Дудченко, який замкнув топ-30. На одну позицію нижче - Богдан Цимбал. Індивідуальну гонку пропустив капітан команди Дмитро Підручний через проблеми з травмою.

У жінок кращою з-поміж українок в індивідуальній гонці стала Дар'я Блашко, яка посіла 51 місце. Ірина Петренко і Юлія Джима не змогли взяти участь у першій гонці сезону.

У програмі цього етапу Кубка світу також спринти (3 грудня) і гонки переслідування (4 грудня).

Нагадаємо, у березні біатлоністи з росії і білорусі безстроково усунуті від усіх міжнародних змагань, що проводить IBU, через вторгнення росії в Україну. У вересні Міжнародний союз біатлону офіційно подовжив термін відсторонення. Це рішення діятиме "до наступних повідомлень". 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme