П'ять причин зберегти "Металург" без Богуслаєва

Футбольна школа, стадіон, сексуальні фанатки, сильні вихованці - завдяки цьому "Металург" має існувати і без власника "Мотор Січ"

П'ять причин зберегти "Металург" без Бог…

Сьогодні відбудеться зустріч керівництва футбольного клубу з гравцями, де нарешті будуть розставлені всі крапки над "і". Цілком можливо, що Богуслаєв скаже, що він знайшов підтримку і запорізькі еліти допоможуть йому у фінансуванні клубу, тому "Металург" житиме. Існує й інший варіант - Богуслаєв оголосить про розпуск команди. 

Від цього рішення має сколихнутися увесь український футбол, бо "Металург" - це не "Кривбас" чи "Арсенал" з Києва. У Запоріжжі одна з найсильніших дитячо-юнацьких футбольних шкіл, яка є донором для всіх українських клубів. І лише власники клубу винні, що не навчилися заробляти на футболістах. Має знайтися людина, яка зрозуміє, що саме школа "Металурга" - золота жила. 

А ми назвемо головні причини для збереження клубу без Богуслаєва.

Причина перша: Один з кращих стадіонів України

П'ять причин зберегти

"Металург" грає на "Славутич Арені", яка дійсно є фантастичним стадіоном. Таким він став після реконструкції 2006 року. Можна казати, що і луганська "Зоря" зараз на ньому грає, тому арена житиме. Але це стадіон "металургів", а не ахметівського фарму.

Причина друга: Бренд

П'ять причин зберегти

"Металург" - це бренд регіону. Буде досить смішно, якщо в місті металургів, де сконцентровані потужні підприємства (Запоріжсталь, Мотор Січ та ін), зникає клуб з 80-річною історією, який грав у єврокубках. Це говорить про корупцію на вищих щаблях влади, бо бізнес не довіряє і не хоче вкладати гроші в клуб. Крім того, "Металург" можна використовувати у політичних цілях. В нашій країні, як це не сумно, клуби дуже часто роблять рейтинг політикам. Ми припускали раніше, що "Металург" підхоплять люди Ахметова. Побачимо.

Причина третя: база та футбольна школа

П'ять причин зберегти

База "Металурга" на Великому Лугу є однією з кращих і найстаріших в Україні. Буде смішно, якщо там оселиться "Зоря" з Луганська. 

Наразі база займає територію 50 тис. квадратних метрів. На ній розташовані 5 футбольних полів різного розміру та призначення: одне поле 180х100 метрів, одне - 102х68 метрів, два 104х68 метрів і одне поле розміром 113х74 метра зі штучним покриттям. Крім того на території бази розташований критий тенісний корт. База розрахована на 50 житлових місць.

П'ять причин зберегти

У футбольній школі "Металурга" займаються діти 12 вікових категорій від U-6 до U-17. Щороку велика кількість випускників школи стають гравцями основного складу "Металурга" або ще під час навчання підписують контракти з ТОП-клубами України. Засвітившись в основі рідного клубу, хлопці також переходять до більш сильних команд.

Причина четверта: Вихованці

П'ять причин зберегти

Варто лише згадати прізвища вихованців та людей, які представляли запорізький "Металург", а зараз є відомими футболістами збірної та ТОП-клубів України. Тарас Степаненко грає за "Шахтар" та збірну, Сергій Сидорчук - "Динамо" та збірна України. Сергій Кривцов ("Шахтар"), Максим Коваль ("Динамо", в оренді у датському "Оденсе"), Віталій Вернидуб ("Зоря"), Андрій Цуріков ("Динамо", оренда "Говерла"), Едуард Соболь ("Шахтар", оренда "Металіст"), Валерій Лучкевич ("Дніпро"). Взагалі "Металург" дав українському футболу багато яскравих постатей: Опанасенко, Аржанов, Польовий, Годін, Рудика, Невмивака та багато інших.

Якщо б керівництво клубу продавало гравців і не крало гроші з клубу, то "Металург" міг би виходити "в нуль". 

Причина п'ята: Сексуальні фанатки

Ну як же ми житимемо без цих дівчат на "Славутич Арені".

П'ять причин зберегти

Та й взагалі без фанатів, які самостійно виконують Гімн України. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme