"Вібруючі кульки": Найгучніші махінації УЄФА з жеребкуванням Ліги чемпіонів

Після вчорашнього жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів розгорівся сканадл з махінаціями УЄФА і Хав'єром Дзанетті. Але він далеко не єдиний у своєму роді

"Вібруючі кульки": Найгучніші махінації…

Журналісти розмістили в Інтернет відео, де чітко видно, що легендарний екс-гравець Хав'єр Дзанетті, який проводив жеребкування разом з Джанні Інфантіно, вибирав одну кулю, яку потім тримав у руці, перемішуючи інші. Усередині кулі виявилася табличка з назвою мадридського "Реалу", якому випало зіграти з італійською "Ромою", яка вважається для іспанців одним з найзручніших суперників.

Але даний скандал далеко не єдиний в історії жеребкувань Ліги чемпіонів. 

У 2012 році стався набагато масштабніший. 

За день до жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Sky Sports показав сюжет про те, як проходить чергова процедура репетиції заходу. Таблиця з парами команд, які були витягнуті на репетиції, повторилася через добу зі стовідсотковим співпадінням.

Найгучніші махінації УЄФА з жеребкуванням Ліги чемпіонів - фото 1

Психологи і математики прийнялися вираховувати відсотки імовірності випадкового збігу. 

Виявилося, що імовірність збігу підсумків жеребкування з підсумками репетиції дорівнювала 0,19 відсотка - 1 випадок з 529! У кінцевому рахунку "Галатасарай" грав з "Шальке 04", "Селтік" - з "Ювентусом", "Арсенал" з "Баварією", "Шахтар" з "Боруссією" з Дортмунда, "Мілан" зійшовся з "Барселоною", "Реал" - з "Манчестер Юнайтед", "Валенсія" грала з "ПСЖ" і "Порту" протистояла "Малага".

Через рік, у 2013 році, колишній турецький арбітр Ахмет Чакар поділився своїм баченням ситуації щодо фальсифікацій на жеребкуваннях Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Приводом до виступу Чакара став легкий жереб для грандів у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, де "Барселона", "Баварія" і "Реал" уникли зустрічей один з одним.

У Туреччині Ахмет Чакар займається наукою. На його погляд, фальсифікують жеребкування так звані "гарячі кулі", які вібрують в потрібний момент часу в руках Джанні Інфантіно і Джорджіо Маркетті. Коли потрібно витягнути куля з певною командою, то він починає ледь помітно вібрувати, щоб учасник жеребкування точно визначив необхідну кульку, а інші цього не помітили.

На підтвердження своїх слів Чакар продемонстрував відео з однієї з останніх жеребкувань Ліги чемпіонів, де Джанні Інфантіно непомітно для інших, в момент мовлення напарника Маркетті, заходився перемішувати чашу для жеребкування. В ній, мовляв, почали вібрувати кульки.

Правда чи брехня

Доказів махінацій УЄФА, які були б доведені у суді, немає. Придумати можна що завгодно, втім, частіше за все найбільш неймовірна інформація насправді є правдою. От тільки без доказів вона не має жодного значення.

Якщо ви вірите, що в УЄФА немає корупції - ваше право. Якщо ж думаєте, що вона є - доведіть це у суді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme