Лідерка українського тенісу призупинила виступи

Еліна Світоліна назвала причину несподіваного рішення.

Ігор Петренко

Перша ракетка України Еліна Світоліна, 28 років, оголосила про рішення взяти паузу у виступах на турнірах, щоб перезавантажитися для продовження кар’єри, передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Про цей свій крок спортсменка написала у Інстаграм після того, як вибула з Відкритого чемпіонату США (US Open 2023).

На останньому цього року турнірі Великого Шолома Еліна дісталася 1/16 фіналу, де у трьох сетах поступилася незручній для себе суперниці – третій ракетці світу Джессіці Пегулі (США) – 4:6, 6:4, 2:6.

Загалом Світоліна програла Пегулі у чотирьох поєдинках із п’яти.

Після поразки на US Open 2023 краща українська тенісистка написала у соцмережі:

"Життя – це чудова подорож, але я маю визнати, що іноді воно буває занадто складним. Я постійно жонглюю численними обов'язками, женуся за своєю мрією і прагну успіху. Легко потрапити в цей вихор життя, але серед усього цього я зрозуміла, як важливо зробити паузу, перевести подих і зробити крок назад.

Життєві проблеми можуть бути дуже складними, але я зрозуміла, що це нормально – зробити перерву і відновити сили. Саме в ці хвилини спокою я набираюся сил, щоб продовжувати рухатися вперед, до своїх мрій. Саме в ці моменти я знаходжу ясність і знову знаходжу зосередженість.

У мене є кілька цікавих планів! По-перше, я повернуся додому, щоб зануритися в любов і сміх зі своєю сім'єю і друзями. Потім займуся своїм одужанням, але при цьому знайду час, щоб розслабитися і насолодитися кількома кухлями холодного пива".

На пресконференції після поразки від Пегули Світоліна заявила: "Задоволена своїм рівнем, але зараз хочу взяти перерву, аби фізично відновитися та повернутися. Коли я фізично у формі, то здатна кидати виклик тенісисткам. І рейтинг прийде".

Коли українка повернеться на корти, лідерка національного рейтингу поки не визначилася.

Світоліна планує відновитися після травми стопи, що заважала їй після Вімблдона і через яку тенісистка влітку пропустила турнір WTA 1000 у Цинциннаті (США).

Як раніше повідомляв Depo.ua, у середині жовтня 2022 року Еліна Світоліна вперше стала мамою: народила доньку від французького тенісиста Гаеля Монфіса.

Повернувшись у спорт після декрету в березні 2023 року, Еліна успішно виступила на низці турнірів Великого Шолому: на Ролан Гаррос у Парижі поступилася в 1/4 фіналу білорусці Аріні Соболенко, а на Вімблдоні у півфіналі програла чешці Маркеті Вондроушовій.

За п’ять місяців повернення у спорт Еліна повторила свої особисті рекорди на Ролан Гаррос і Вімблдоні, здобула перший за два роки титул на одному з турнірів і повернулася до топ-30 кращих тенісисток світу.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт