Чому Коноплянка стане "маринадом" у "Севільї"

Євген Коноплянка у складі "Севільї" розпочинає матчі з лави запасних, але через провальний старт чемпіонату перспектива стати основним у гравця в клубі є, хоча й ненадовго

Чому Коноплянка стане "маринадом" у "Сев…

Перший офіційний матч за "Севілью" для Коноплянки видався чудовим. У Суперкубку УЄФА вийшов на заміну, забив гол "Барселоні". Щоправда на полі, за великим рахунком, нічого не показав, але забитий гол це перекреслив. 

Вболівальникам здавалося - ось воно щастя. Після цього в стартовому матчі Прімери проти "Малаги" Коноплянка, якого визнали найуспішнішим літнім трансфером в Іспанії, точно вийде у старті. Але не судилося. "Севілья" розпочала матч без Жені із звичними Рейесом та Вітоло на флангах. На 65 хвилині матчу Коноплянка з'явився на полі, але нічим, крім жартиків з резервним арбітром, не запам'ятався. Втрачав м'яч, отримував по ногах, на захист не грав. Поєдинок завершився 0:0

Історія продовжилася в матчі-катастрофі "Севілья" - "Атлетико" - 0:3. Коноплянка з'явився на полі на 66 хвилині матчу, замінивши опорника Іборру. Тоді за рахунку 0:1 Емері вирішив кинути сили на атаку, залишивши одного опорника Крихов'яка. В підсумку Коноплянка атаку не підсилив, а "Севілья" пропустила ще два голи і провалила матч. Хоча Євген вже частіше брав гру на себе і створював небезпеку біля воріт. Щоправда в деяких епізодах краще було грати на команду, ніж бити повз ворота. 

У третьому турі в матчі з "Леванте" Коноплянка опинився на полі на 31 хвилині матчу, замінивши травмованого Какута. Переможний на той момент рахунок "Севілья" не втримала - 1:1. наразі команда з двома очками "висить" на 18 місці Прімери, а Коноплянка, за інформацією ЗМІ, з лавки розпочне матч Ліги чемпіонів проти "Борусії" Менхенгладбах. 

Статистика Коноплянки

У Прімері Коноплянка провів на полі 108 хвилин, отримав дві жовті картки. Відсоток точних передач становить 61,9 - показник на сайті статистики whoscored.com. У Вітоло, який є конкурентом Коноплянки на лівому фланзі - 72,7.

Рейтинг Коноплянки - 6,08. У Вітоло - 7,08. У Рейеса - 6,56. 

Манера гри

Коноплянка наразі не грає у сучасний футбол. Під цим терміном варто розуміти не стільки універсалізм футболіста, а набір якостей, якими має бути наділений сучасний гравець високого рівня.

Вміння грати у захисті: По-перше, футболіст на позиції Коноплянки (лівий вінгер) має грати не тільки на атаку, але і на оборону. Коноплянка у відборі та захисті грати не вміє. Відсоток гри у відборі 0.7 і дві жовті картки - невміння відбирати м'яч, яке характерне майже всім українським футболістам

Атака: В атаці, крім швидкості, в чемпіонаті Іспанії Коноплянка мало що показує. Індивідуальна майстерність Євгена зводиться до банального ведення м'яча правою ногою, прогнозованої втечі вправо і передачі назад або в центр. Гострих дій від Конопки у перших матчах Прімери ми не побачили. Не побачила їх і статистика, звідси і низький рейтинг 6,08. 

Лідерські якості: Коноплянка ніколи не був лідером. Він не став ним у "Дніпрі", у збірній України. Не стане ним і в "Севільї". Женя не може повести команду за собою, коли важко. Доказом став навіть фінал ЛЄ "Дніпро" - "Севілья" (2:3), коли саме розпіарений Коноплянка мав на останніх хвилинах вести за собою команду. Євген з тих гравців, які, коли важко, випадають з гри, а коли все "на мазі" - виявляються головними героями фінтів і піжонства.

Навіщо купили Коноплянку

Коноплянка в маринаді, або чому українець гріє лавку у "Севільї" - фото 1

"Севільї" Коноплянка дістався безкоштовно. 25-річний футболіст підписав угоду на 4 роки. За цей час Унаї Емері має виховати з нього європейського футболіста і продати, заробивши гроші для клубу. Це бізнес, нічого іншого. Трансфер Коноплянки в майбутньому може становити 20 млн євро.  

Чому Євген Коноплянка вийде в основі незабаром

Загалом Євген - талановитий футболіст. У свої 25 років він має шалену швидкість та вміє майстерно працювати з м'ячем і бажання розвиватися. Але головна причина того, чому Конопка зовсім скоро вийде у старті в "Севільї" - жахливий старт сезону (18 сходинка). У команді спад. Якщо в 4-му турі Прімери "Севілья" не переможе "Сельту", то Емері змушений буде щось змінювати на полі. Шанс стати основним точно отримає Коноплянка, але чи впорається він з цим - покаже лише час. 

 

 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme