Коломойський розсварився з Бродським

Олігарх не буде підтримувати Бродського і гратиме у баскетбол окремо

Коломойський розсварився з Бродським…

Український баскетбол чекає повернення у 2008 рік, коли в країні було дві баскетбольні ліги. 

У 2008-му році четвірка клубів групи "Приват" разом з "Кривбасбаскетом" і "Черкаськими Мавпами" Бродського відкололася від Суперліги, створивши власний чемпіонат - Українську баскетбольну лігу. Президентом цієї організації став якраз Михайло Бродський. Початок життєдіяльності УБЛ був дійсно багатообіцяючим - матчі ліги стали показувати на ТБ, під егідою УБЛ були організовані турніри для дублерів і навіть жіночий чемпіонат. Та й сам чемпіонат був дуже навіть цікавим - небувала раніше конкуренція за лідерство супроводжувалася яскравими виступами. 

"Нелегітимна" ліга розвалилася і в нас залишилася лише Суперліга.

І от після того, як Федерацію баскетболу України нещодавно очолив Бродський, змінивши на цій посаді людину Фірташа - Олександра Волкова, дві ліги замайоріли над вітчизняним баскетболом.

Суперліга та ФБУ

Як пояснили в ФБУ, заявки на участь у їх Суперлізі приймалися до 18:00 вчорашнього дня. У підсумку в першості під егідою федерації однозначно виступить 9 команд: чемпіон країни "Хімік", який інакше залишиться без єврокубків, старожили еліти "Черкаські Мавпи" і "Миколаїв", "Кривбасбаскет" з Кривого Рогу і одеська "Біпа-Мода". Серед новачків еліти "Динамо" (Київ), "Волиньбаскет" (Луцьк), "Запоріжжя" і столичний НУФВСУ (екс-БК "Київ").

До четверга вирішиться питання по команді зі Львова.

Михайло Бродський казав, що в списку мав бути і "Кремінь" з Кременчука.

Але їх нібито набрав Богдан Гулямов (президент "Будівельника") і запропонував 4 млн гривень за участь в іншому чемпіонаті.

Сам же президент "Будівельника" Гулямов днями розповів, що не міг заявити команду в чемпіонат ФБУ, оскільки не знав числа його учасників.

Мовляв, не розуміючи цього, а також кількості кіл і систему проведення, він не знає, скільки ігор закладати в бюджет - 20, 30, 40.

"Нам надійшла пропозиція від все ще діючої АБКУ" Суперліга ", яку ніхто не ліквідовував і не відміняв, - зізнався Гулямов. - У ньому йдеться про турнір з 10 команд, що стартує не пізніше 1 листопада".

За цією лігою стоїть група "Приват". Таким чином Коломойський вирішив грати у баскетбол окремо від Бродського за власними правилами.

Так що не виключено, що в цьому сезоні стара Суперліга, де залишаться клуби так званої групи "Приват" - "Будівельник", "Дніпро", "Дніпро-Азот", "Говерла", "Політехніка" - плюс кілька нових колективів, буде співіснувати поряд з новою від ФБУ.

Стосунки Бродського і Коломойського

Михайла Бродського вже майже 20 років пов'язують хороші відносини з Ігорем Коломойським. Принаймні він так думає.

Але у них були баскетбольні конфлікти. Найбільший з них тривав з 2009-го по 2011-й рік, коли "Черкаські Мавпи" два роки не пускали в Суперлігу - в цей час Бродський у своєму ЖЖ нерідко критикував Коломойського, вживаючи, в тому числі, зовсім грубі висловлювання. Мир між двома бізнесменами настав несподівано. "Мавпи", заплативши лише частину величезного вступного внеску, все-таки стали учасником Суперліги, а конфлікт Бродського з Коломойським більше про себе не нагадував. Більш того, навіть зараз на сторінках "Обозревателя" (Бродського) практично неможливо знайти хоч одне погане слово на адресу співвласника групи "Приват".

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme