Колишня перша тенісистка України повернулася у спорт і зібрала гроші на допомогу Україні

Еліна Світоліна пропустила рік через народження доньки.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Колишня перша тенісистка України поверну…
Еліна Світоліна. Фото: AP.

28-річна тенісистка з Одеси Еліна Світоліна, яка була першою ракеткою вітчизняного тенісу і у 2017, 2018 і 2019 роках – третьою ракеткою світу, бронзова медалістка Олімпіади-2020 повернулася на корт після річної паузи, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Суспільне Спорт".

Перерва у кар’єрі тенісистки була пов’язана з народженням у жовтні 2022 року її доньки, яку разом із чоловіком, французьким тенісистом Гаелем Монфісом, Еліна назвала Скай.

Через перерву у вимступах Світоліна опустилася у світовому рейтингу WTA з 27-ої на 1081-шу позицію.

Першими за рік змаганнями для української тенісистки став турнір в американському Чарлстоні, куди Світоліна отримала спеціальне запрошення.

Вже у першому турі Еліна Світоліна поступилася тенісистці з Казахстану Юлії Путінцевій. Українка виграла перший сет, але у підсумку поступилася 1:2 у майже 3-годинній грі.

Після поразки Еліна Світоліна розповіла про турніри, в яких вона може взяти участь у перспективі. Серед них – змагання Світового тенісного туру ITF, де Світоліна не виступала 10 років.

Крім участі в основній сітці турніру в США, Світоліна провела благодійний матч за участю понад 10 тенісистів турніру в Чарльстоні, під час якого зібрала кошти на допомогу Україні. Захід відбувся в межах ініціативи Tennis Plays for Peace і зібрав 100 тисяч доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme