Грати у футбол з російськими агресорами відмовилися Камерун і Ірак

Ніхто не хоче потрапити під санкції ФІФА.

Ігор Петренко

Уряд африканської держави Камерун заборонив футбольній збірній цієї країни грати товариський матч зі збірною росії. Про це пишуть російські медіа, передає Depo.ua.

Матч росія – Камерун мав відбутися 15 червня на московському стадіоні "лужники". Причини рішення камерунського уряду не озвучуються.

Зазначимо, з початком збройного вторгнення російських військ до України у лютому 2022 року УЄФА і ФІФА усунули всі російські клуби і збірні від міжнародних турнірів, у тому числі чемпіонатів світу, Європи і європейських клубних кубків. Також росіянам заборонили проводити офіційні футбольні турніри. Водночас не припинено членство російських представників у міжнародних футбольних організаціях.

Читайте більше: Білоруські футболісти й далі гратимуть офіційні матчі, а росіяни зачекають своєї воєнної поразки

Восени минулого року від матчу з росією у петербурзі під тиском громадськості відмовилася збірна Боснії і Герцеговини.

Відтак росіяни на рівні своєї збірної з початку агресії проти України провели лише кілька матчів із третьорозрядними азійськими командами – Узбекистаном, Таджикистаном, Киргизстаном, Іраком. Найсильнішим серед суперників росіян за ці півтора року була збірна Ірану (рахунок матчу 1:1).

Та й не факт, що такі зустрічі матимуть продовження. Після матчу 26 березня ц.р. у санкт-петербурзі (завершився з рахунком 2:0 на користь господарів), днями Федерація футболу Іраку відмовилася від другого товариського матчу зі збірною росії. Ця гра мала відбутися 7 вересня.

Можливо, мотивом відмови від зустрічей з росіянами є побоювання команд потрапити під санкції ФІФА через контакти з агресорами.

Замість зустрічатися з росіянами, іракці у той самий час візьмуть участь у товариському турнірі, де гратимуть Йорданія, Катар і Іран.

У свою чергу, російський футбольний союз вивчав можливість переходу з європейської до азійської федерації футболу, проте зрештою відмовився від такого кроку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт