Футболіст із Полтавщини, який грав на росії, перейшов до української команди: каже, паспорт держави-агресорки порвав

Спортсмен запевняє, що раніше не розумів багатьох речей, але не відмовлявся від українського громадянства.

Ігор Петренко

До футбольного клубу "Полтава" (середняк першої ліги української першості) нещодавно перейшов 27-річний півзахисник Сергій Каретник. Цікавий цей перехід насамперед не футбольними якостями гравця, а його попередньою біографією.

Каретник народився у Полтавській області, як гравець зростав у академії київського "Динамо". 2013 року, ще до початку російсько-української війни, переїхав до росії. Узяв там російський паспорт. Виступав за місцеві клуби "Кубань", "Анжі", "Томь", "Динамо" Владивосток тощо. Відіграв 15 матчів у складі збірної України U17.

І от у час масштабної агресії росії проти України колишній (?) росіянин з’являється в українському клубі, повідомляє Depo.ua.

Виник було скандал, який у "Полтаві" намагаються погасити. Виконавчий директор "Полтави" Станіслав Майзус повідомив ЗМІ, що до 24 лютого Каретник перебував у Польщі на зборі зі своїм тодішнім клубом "Динамо" Владивосток. Війна застала футболіста вже в Україні, "після 24 лютого він перебуває у Лубнах, звідки родом, нікуди не виїжджав з країни. У нього на Полтавщині живуть близькі, він просто не міг вчинити інакше в цей час".

У інтерв'ю пресслужбі клубу Каретник запевнив, що вже відмовився від російського громадянства.

"Після початку повномасштабної війни я написав заяву, а паспорт знищив. До речі, викликали мене в поліцію в Лубнах. Мене перевіряли. Вивчали мій телефон, всі переписки в ньому. Але мені приховувати не було чого. Думаю, я не єдиний, хто через це пройшов", - каже гравець.

Чому прийняв громадянство РФ? Пояснює це тим, що "це було потрібно для футболу". Мовляв, йому тоді було лише 17 років і він "не розумів багатьох речей". І що "питання російського громадянства було більше не моїм рішенням, а людей, які займалися моїм поступом. Я ніколи не писав відмову від українського громадянства. Я українець і таким залишусь".

Між іншим, у такому разі Каретник, здається, є порушником українського законодавства як особа з подвійним громадянством. Таке в Україні, нагадаємо, заборонено.

Як багато публічних осіб сьогодні, футболіст каже, що підтримує ЗСУ.

Підтримали Каретника і його нові одноклубники з "Полтави".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт