ФІФА почала розслідування незаконного отримання Німеччиною ЧС-2006

За даними Spiegel, німці купили голоси чотирьох представників Азії у виконавчому комітеті ФІФА

Як передає видання, в 2000 році на той момент глава компанії Аdidas Робер Луї-Дрейфус перевів 10,3 млн швейцарських франків в заявочний комітет "Німеччина-2006", передає depo.ua з посиланням на eurosport.ru.

Ці кошти мали піти на потреби заявочного комітету, який очолював легенда німецького футболу Франц Беккенбауер. Однак, за повідомленням ЗМІ, гроші не були відображені ні в одному зі звітів.

Кошти були задіяні для того, щоб забезпечити голоси чотирьох представників Азії у виконавчому комітеті ФІФА на користь проведення ЧС-2006 в Німеччині.

Представник ФІФА назвав ці звинувачення "дуже серйозними" і повідомив, що вони будуть розглянуті в рамках незалежного внутрішнього розслідування під керівництвом директора юридичного департаменту та за сприяння із зовнішніми консультантами.

У п'ятницю Німецький футбольний союз (DFB) повідомив, що не знайшов доказів підкупу голосів. Також аудит DFB виявив, що сума в розмірі 6,7 млн євро, яку організаційний комітет ЧС-2006 перевів у ФІФА на культурну програму організації, могла бути витрачена не за призначенням.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme