Чому Ярмоленко має перейти в "Арсенал", а Зозуля поїхати до Німеччини

Лідер "Динамо" домовляється про трансфер в "Арсенал", а форвард "Дніпра" Роман Зозуля - ідеальний варіант для середняка Бундесліги

Чому Ярмоленко має перейти в "Арсенал",…

Агент Андрія Ярмоленка пан Шаблій підтвердив depo.ua, що наразі конкретики у переговорах між "Динамо" та лондонським "Арсеналом" немає. "Дасть Бог все вийде - тоді буду коментувати", - ключові слова Шаблія у нашій розмові.

Лондонський "Арсенал" - варіант престижний. Клуб, який веде боротбу за "золото" АПЛ (3 сходинка, 3 очки відставання від лідера), грає  в атакувальний футбол зі швидкими фланговими футболістами. 

Арсен Венгер у нинішньому сезоні АПЛ полюбляє грати за схемою 4-2-3-1. На флангах атаки у нього розганяють Уолкотт, Окслейд-Чемберлен, Кембелл, Санчес, Касорла або Ремзі. Причому жоден із цих футболістів не прив'язаний суто до флангових атак, може зіграти і в центрі. Хіба Кембелл в основному грає вінгера. 

У разі переходу Ярмоленка в "Арсенал" у Венгера буде досить сильна конкуренція на флангах.  У "Динамо" ж Андрій грає правого вінгера. Але в "Арсеналі" йому під силу буде зіграти на обох флангах, а також виконувати роль флангового форварда.енк

Плюси Ярмоленка

 Український футболіст має гарну фізичну підготовку, силу, швидкість. Також Ярмоленко володіє хорошою технікою саме на швидкості. Ця якість дуже цінується в Англії. 

Чого бракує Ярмоленку

Вміння відпрацьовувати у захисті. Взяти хоча б матч Ліги чемпіонів "Челсі" - "Динамо" (2:1). Андрій здійснив лише 2 відбори і 2 перехоплення, а також 3-і порушував правила у захисті.

Яскравий приклад гри Ярмоленка у відборі. Зверніть увагу, як він (номер 10) повільно включається у відбір м'яча, а потім легко дає себе обіграти Дієго Кості.

Також у гольовій атаці "Челсі" саме Ярмоленко, а також Сидорчук пасивно відбирали м'яч у Баби Рахмана, котрий зробив діагональ на Вілліана. Дивіться уважно, як пресингує, а потім біжить Андрій Ярмоленко.

Ярмоленку буде важко звикнути до двох матчів на тиждень. Адаптація може зайняти мінімум 1 сезон. Подивіться на Коноплянку в Іспанії, якого вистачило лише на два місяці. 

Кому потрібен Зозуля

Чому Ярмоленко має перейти в "Арсенал", а Зозуля поїхати до Німеччини - фото 1

Форвард "Дніпра" може на правах оренди перейти в один із клубів АПЛ чи Бундесліги. Зозуля, який пропустив 7 місяців через травму в матчі за збірну України проти Іспанії, ще далекий від своїх кондицій. Але він є ідеальним форвардом для середнячків з Англії та Німеччини. Наприклад, для "Астон Вілли", яка мало забиває (18 голів у 23 іграх), посідаючи останню сходинку. Цій команді знадобиться форвард, який може вигризати м'ячі, боротися за кожен. В Німеччині такою командою може стати "Інгольштадт" з 12 забитими у 18 матчах. Німецький клуб посідає 10 сходинку. 

Завдяки гарній швидкості і працездатності Зозуля не загубиться у цих чемпіонатах. Але кращим варіантом для нього була б саме Бундесліга, де вже грає "динамівець" Кравець, а також українці Юрченко та Тащі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme