Чому нашим кращим спортсменам варто міняти громадянство

Коли через рік ми почуємо, що хтось із наших спортсменів міняє громадянство, пам'ятайте, частина вини лежить і на Вас

Вадим Денисенко
політолог
Чому нашим кращим спортсменам варто міня…

1. РФ дуже вдало розкрутила історію з забороною участі своїх легкоатлетів і відразу занизила кількість можливих нагород. Вони провели хорошу піаракцію, суть якої зводилася до простої формули: ми занижуємо очікування, а по мірі розгортання позитивного сценарію народ входить в ейфорію. Всі фахівці прекрасно розуміють, що навіть, якби всі легкоатлети виступили б в Ріо, Росія не ввійшла б в трійку призерів за загальним медальним заліком. Але в РФ ніхто про це не говорить. У нас також, а жаль. Наша ж піаракція під назвою "Олімпіада" зводиться до одного єдиного пункту: посадити символічне дерево в Ріо.

2. Наш знаменитий стрибун у висоту Богдан Бондаренко виступав з температурою і лише “на жилах” вирвав бронзу. Практично жодне українське видання не розкрутило історію про мужність Богдана, який пересилив себе і приніс медаль, яка була рівня золота. Що зробили б росіяни? Вони із цього зробили б блокбастер.

3. Еліна Світоліна виграла у Сирени Вільямс. Більшість ЗМІ між іншим згадали про це і то в контексті того, що це випадковість, хоча сама Вільямс з великою повагою прокоментувала гру Світоліної. Потім, в ¼ фіналу наша тенісистка просто перегоріла і програла чешці. Замість того, щоб підтримати її більшість ЗМІ написали, що Світоліна "зганьбилася". І це замість того, щоб об'єктивно подивитися на ситуацію. Зрештою ця людина виграла у самої Серени Вільямс.

4. Наших спортсменів справді двічі засудили. І справді вони мали отримати золото. Натомість люди, які не відрізняють вільну боротьбу від греко-римської з піною в роті кричали, що з’явився новий хештег "Нас засудили".

5. Вам не здається, що більшість жителів УАнету, наче й нормальних, з нетерпінням чекали коли наші спортсмени сфоткаються з росіянами? Для чого? Та просто, вибачте, щоб по...діти.

Коли через рік ми почуємо, що хтось із наших спортсменів міняє громадянство, пам'ятайте, частина вини лежить і на Вас.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme