Чому бій-реванш Кличко - Ф'юрі відбудеться вже навесні

Команда українця Кличка-молодшого та британця Тайсона підтвердила негайний бій-реванш, який відбудеться раніше, ніж всі думали

Чому бій-реванш Кличко - Ф'юрі відбудеть…

Після поразки Тайсону Ф'юрі і втрати звання чемпіона світу за версіями IBF, WBA, WBO і IBO Володимир Кличко взяв паузу. У ЗМІ закидалася інформація, що він може покинути бокс. Але вcе це викликало лише усмішку. Ну хто б з Вас, українці, пішов з боксу, перебуваючи у такій чудовій формі не дивлячись на вік (39 років). 

Емоції вляглися і "Фейсбук" та ЗМІ розірвало послання Володимира Кличка. 

"Привіт! Різдвяний подарунок для Ф'юрі та шанувальників боксу. Я скористаюся опцією мого контракту про матч-реванш із Тайсоном. Він відбудеться у 2016 році. І запам'ятайте: провал - не варіант", - написав Кличко.

Тайсон, який у той момент напивався від щастя в одному з ресторанів Болтона, вирішив довго не чекати з відповіддю. Через день ми почули голос його дядька-тренера Пітера Ф'юрі: "Ми раді і задоволені тим, що Володимир прийняв рішення про проведення реваншу. Ми щасливі дати йому бій у відповідь, тому що, не будь ми впевнені в успіху, ми б і на першу зустріч не погоджувалися. Жодного добровільного захисту не буде, у нас негайний реванш з Кличком. Сподіваємося провести його на арені "Вемблі" в Лондоні. Загалом, якщо вийде, ми влаштуємо бій в Британії", - сказав Пітер Ф'юрі.

Команда Кличка, до слова, ніби погоджується на варіант з "Вемблі". Звичайно, таким рішенням обох команд незадоволений відомий боксер - Деонтей Уайлдер. Він володіє чемпіонським поясом WBC і прагнув об'єднати титули в бою з переможцем зустрічі Кличко - Тайсон, себто з британцем Ф'юрі. Але той відмовився через бій-реванш і став об'єктом для троллінгу з боку Уайлдера.

Заплутана ситуація з поясами

Чому бій-реванш Кличко - Ф'юрі відбудеться до дня народження - фото 1

Існує й інша цікава ситуація. До бою-реваншу з Кличком британець Тайсон може втратити чемпіонський пояс IBF. Міжнародна боксерська федерація (IBF) зобов'язала Ф'юрі битися з обов'язковим претендентом на пояс українцем Глазковим. Команда Глазкова вже відмовилася від бою, а Ф'юрі не має права за контрактом виходити на ринг до поєдинку-реваншу з Кличком. IBF дала на вирішення питання 30 днів. Якщо рішення не буде прийняте, то призначатимуться промоутерські торги, які вже заплановані на 11 грудня. Глазков в такому разі битиметься за вакантний пояс з другим номером організації - американцем Чарльзом Мартіном, а Кличко-молодший навіть у разі перемоги над Ф'юрі, поверне лише пояси WBA, WBO і IBO. 

Але, цілком можливо, що Глазков допоможе Кличку-молодшому і вийде на ринг проти Уайлдера у бою за пояс WBC. В такому разі бій за пояс IBF не відбудеться. Тоді Володимир зможе повернути всі свої пояси у бою-реванші з Тайсоном.

Такий от заплутаний бокс.

Коли битимуться Кличко та Ф'юрі

Чому бій-реванш Кличко - Ф'юрі відбудеться до дня народження - фото 2

Володимир Кличко битиметься з Тайсоном Ф'юрі весною 2016 року.

По-перше, 25 березня йому виповниться 40 років - чудовий привід для інтриги і кращих ТБ-рейтингів.

По-друге, якщо подивитися хронологію останніх боїв Кличка, то з 2013 року він проводить по 2 бої в рік - навесні і восени. У 2014, наприклад, 26 квітня він бився з Леапаї, а 15 листопада - з Пулєвим. У 2015 українець переміг Дженнінгса 25 квітня, а 28 листопада програв Тайсону. За логікою бій-реванш з Ф'юрі також має відбутися у квітні, але 40-річчя у березні має змусити Кличка підготуватися раніше. По-третє, Кличко-молодший хоче виступити на Олімпіаді-2016. Рішення щодо цього ще не ухвалене AIBA та МОК, але Ігри пройдуть в серпні. Варто також додати, що пояс WBC теж потрібно відбити в Уайлдера і зібрати до купи всі, а в гіршому випадку доведеться битися і за пояс IBF.

Але менеджер українця Бенте вважає, що бій з Тайсоном пройде у травні-червні. Чекаємо.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme