Проти фанів "Динамо" кинуть симпатичних копів

Під час матчу Ліги чемпіонів з "Манчестер Сіті" київське "Динамо" і поліція готують сюрприз для фанатів

Проти фанів "Динамо" кинуть симпатичних…

УЄФА дозволив "Динамо" грати матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Ман Сіті" з глядачами. Апеляція киян була успішною, оскільки лобіювалася на вищому державному рівні, за участі президента України Петра Порошенка. Побиття темношкірих під час поєдинку з "Челсі" тепер вже історія. Але від цього відповідальність клубу та влади стала лише більшою. Права на помилку немає, тому під час матчу з "Ман Сіті" будуть вжиті всі необхідні заходи безпеки.

Depo.ua вдалося отримати ексклюзивну інформацію про те, що готують клуб та поліція для фанатів.

Чого хоче "Динамо"

Чи зможуть симпатичні полісменки вгамувати брутальних фанів "Динамо" - фото 1

Київський клуб є прихильником того, щоб поліція повернулася на стадіони. Раніше про повернення говорив президент "Динамо" Ігор Суркіс. Але під поліцією там мають на увазі не спецвійська, як це було раніше у часи "Беркуту", а симпатичних нових копів. 

У ФФУ також є прихильниками правоохоронців на стадіоні. Там вважають, що стюарди не можуть повноцінно впоратися із забезпеченням правопорядку.

Наразі "Динамо" веде переговори з керівництвом Нацполіції. Як розповів depo.ua віце-президент "Динамо" Олексій Семененко, переговори складні, до спільного знаменника сторонам прийти досить важко. Але по деяких питаннях вже домовилися.

Чого хоче Поліція

Чи зможуть симпатичні полісменки вгамувати брутальних фанів "Динамо" - фото 2

Правоохоронці посилаються на Закон України (Про затвердження Порядку організації робіт із забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час проведення футбольних матчів), який забороняє їм контролювати безпеку на стадіонах. "Копи" мають право відповідати за порядок тільки на прилеглих до стадіонів територіях. 

За словами заступника начальника управління департаменту превентивної діяльності нацполіції України Дениса Мовчана, "копи" планують охороняти порядок лише на прилеглих до стадіону територіях. 

Щоправда, поліція буде оперативно реагувати на виклики, якщо буде загроза безпеці у самій чаші арени.

До Євро-2012 присутність міліції на стадіоні було звичним явищем. Але на час ЧЄ-2012 і після нього її прибрали і фанати дуже звикли до цього.

На чому домовилися

Чи зможуть симпатичні полісменки вгамувати брутальних фанів "Динамо" - фото 3

Наразі в розпорядженні depo.ua э ексклюзивна інформація щодо перших можливих домовленостей. 

На матч з "Ман Сіті" планують залучити "симпатичних копів". Мова йде про дівчат поліцейських, які можуть працювати і охороняти безпеку. Також серед них будуть і хлопці. 

За словами віце-президента "Динамо" Олексія Семененка, в такому випадку фанати, навіть агресивно налаштовані, подивляться на гарну дівчину, і їм може стати соромно за власну поведінку. 

У київському клубі вірять, що імідж нової поліції допоможе зарити сокиру війни між ультрас та міліцією, яка існувала завжди. Оскільки нові "копи" - це не дядьки з пузами, які ловили нас всюди". 

Жодних спецвійськ на стадіоні не буде. Можливо, будуть піші патрулі у невеликій кількості "симпатичних копів". 

У поліції наразі інформацію не підтверджують і відмовляються коментувати. Відомо, що питанням безпеки під час гри з "Ман Сіті" займаються на вищому державному рівні.

Що думають фанати

Чи зможуть симпатичні полісменки вгамувати брутальних фанів "Динамо" - фото 4

Фанати "Динамо" скептично дивляться на повернення поліції. 

"Пі**лей пару раз добре отримають, потім буде пару круглих столів, і все повернеться на своє місце", - пишуть вони в соцмережах. 

Деякі ультрас досі асоціюють поліцію з колишніми "мєнтами". 

Як розповів depo.ua один з фанатів "Динамо" на прізвисько "Мазепа", поліцію цілком можуть сприйняти і нормально.

"Звичайно, все залежатиме від поведінки поліції. Сумніваюся, що вони будуть вламуватися на сектори, як "Беркут". Якщо такого не буде, то все піде чудово. Гарні дівчата - це завжди супер", - сказав він.

Віце-президент "Динамо" Олексій Семененко сказав наступне: "Сподіваюся, що наші спільні зусилля не будуть затьмарені негідниками".

Також клуб буде проводити роботу з фанатами. Але попередити можливість того, що на стадіон потрапить людина, яка замість футболу і підтримки клубу обере бійку, ніхто не може.

Побачимо. Матч вже 24-го лютого. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme