Бояться терористів з Азії: Французькі спецслужби радять скасувати урочисте відкриття Олімпіади в Парижі

Теракт у москві змусив європейських силовиків пильніше придивитися до вихідців із країн Середньої Азії

Ігор Петренко

Французька розвідка стурбована високою вірогідністю повернення до країни масового тероризму. Про це повідомляє  Europe 1, заявивши, що у четвер, 28 березня, міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен мав обговорити питання безпеки церемонії відкриття Олімпійських ігор із представниками Антитерористичного управління цієї держави (DGSI), інформує Depo.ua.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції із 26 липня до 11 серпня.

З посиланням на джерело у антитерористичній структурі французьке медіа пише, що терористична загроза на території країни "дуже висока".

"Французька контррозвідка побоюється повернення масового тероризму до Франції, здійснюваного з використанням бойової зброї або таранів транспортних засобів... Контртерористична служба прагне максимально уникнути сценарію скоординованої атаки в день церемонії відкриття Олімпійських ігор перед камерами з усього світу", - йдеться в повідомленні.

Запланований організаторами Олімпіади формат параду спортсменів на річці Сені в Парижі "містить надто багато ризиків, щоб його можна було залишити як є".

"Ми повинні перейти до плану Б", – сказало виданню джерело в розвідці.

Після недавнього теракту у підмосковному центрі "Крокус Сіті Хол" рівень терористичної загрози у Франції підвищено до максимального. У повідомленні йдеться про те, що за минулий тиждень спостерігався активний рух серед вихідців із Центральної Азії, тож французька розвідка спрямує увагу на громадян Туркменістану, Киргизстану, Казахстану і інших країн регіону.

Як раніше повідомляв Depo.ua, Міжнародний олімпійський комітет допустив російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі. При цьому представники держав-агресорок не братимуть участі в церемонії відкриття Ігор. Їхні медалі, у разі перемог, не з'являться в загальному заліку Олімпіади, а нагородження відбуватиметься без виконання гімнів держав.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт