Богуслаєв вбив "Металург", щоб перемогти Ахметова

Битва за Запоріжжя на майбутніх місцевих виборах стала головною причиною припинення фінансування клубу власником "Мотор Січ"

Богуслаєв вбив "Металург", щоб перемогти…

Головний тренер "Металурга" Анатолій Чанцев та інші співробітники отримали від керівництва повідомлення про звільнення. У клубі припинилося харчування, ніхто не доглядає за полем "Славутич-Арени" та полями на клубній базі. 

У минулу п'ятницю керівництво зустрілося з футболістами та персоналом, розрахувалося із заборгованостями. Але це була остання гарна звістка з клубу. Домашній матч 10-го туру УПЛ проти "Олімпіка" опинився під загрозою зриву, бо банально немає грошей на оренду стадіону. 

Власника "Металурга" В'ячеслава Богуслаєва можна зрозуміти. Попереду місцеві вибори, які не можна програти. Ви спитаєте, а причому тут Богуслаєв і футбол? Все просто. Богуслаєв є головною ударною силою у боротьбі з "ахметівцями" у регіоні. 

В нещодавному спільному матеріалі "Ділової столиці" та depo.ua дуже чітко був розписаний політичний розклад у Запоріжжі. 

Справа в тому, що В'ячеслав Богуслаєв у боротьбі з "Опоблоком" та "ахметівцями" виступає на стороні діючої влади. У місті головна боротьба за крісло мера розіграється між демократичним кандидатом від БПП "СОлідарність" Миколою Фроловим, ахметівцем Володимиром Буряком та нинішнім головою міста Олександром Сіном. 

Власник "Металурга" був вимушений грати на стороні центральної влади у цій боротьбі, бо після початку війни на Донбасі "Мотор Січ" втратила багато вигідних контрактів з Росією, оскільки влада заборонила співробітництво з агресором у військовій галузі. 

Богуслаєв вбив "Металург" через Ахметова - фото 1

"Натомість уряд надав підприємству кілька великих державних замовлень на виробництво авіадвигунів для Збройних сил України, що дало можливість "Мотору" триматися на плаву. Таким чином, Київ фактично підвісив Богуслаєва на "фінансово-політичний гачок" і одночасно виписав йому індульгенцію за "регіональне" минуле", - писали журналісти у спільному матеріалі з "ДС".

Для конкуренції з "ахметівцями" у місті, яке наводнили менеджери СКМ, де розміщені офіси донецького бізнесу та "Запоріжсталь", а Бердянський порт обслуговує підприємства "господаря Донбасу" і є дуже сильна підтримка "Опоблоку" серед населення, потрібні величезні гроші. Тим більше, що Богуслаєв зробив ставку, і проти "Опоблоку" піде партія "Нова політика" з людьми власника "Мотор Січ" у списках. Зрозуміло, що Богуслаєв на виборах підтримає Миколу Фролова. 

"Металург" став заручником

Богуслаєв вбив "Металург", щоб перемогти Ахметова - фото 2

Клуб з річним бюджетом 25 млн гривень наразі непотрібний Богуслаєву, бо на кону його власне благополуччя. Грошей на все у нього не вистачить. Всі ресурси кинуто на боротьбу з Ахметовим. Оскільки, якщо у регіоні виграють "донецькі", то вони банально можуть витіснити нинішнього "господаря Запоріжжя". І тоді точно не до "Металурга" буде. 

Якщо ж альянс влади та Богуслаєва здобуде перемогу - існує велика імовірність того, що фінансування клубу продовжиться. "Металургу" та всім, хто любить клуб, варто протриматися до Нового року. А там, можливо, і пощастить. Хоча в команді Порошенка не дуже люблять футбол в цілому. 

Але також не варто забувати, що карту "Металурга" перед виборами можуть витягти і "ахметівці". Руку допомоги теоретично може протягнути "Запоріжсталь" під вивіскою Буряка. Проте "Металург" Ахметову не потрібний, бо в місті базується наближена до нього луганська "Зоря". І за рятівною шлюпкою може приховуватися "кидок". Також, можливо, на клубі вирішить пропіаритися Сін, який за кошти бюджету допоможе "Металургу" прожити до виборів. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme