Блаттер звалив "договірняк" з Путіним на друга Суркіса

Президент ФІФА Йозеф Блаттер, відсторонений від діяльності на 90 днів, розповів подробиці отримання Росією права на ЧС-2018 за "джентельменською домовленістю"

Блаттер звалив "договірняк" з Путіним на…

Йозеф Блаттер продовжує знищувати головного претендента на його крісло - президента УЄФА Мішеля Платіні. 

Спочатку Блаттер злив інформацію про отримання Платіні 2 млн франків за роботу на ФІФА в конверті. Після цього Комітет з етики ФІФА відсторонив Платіні разом з Блаттером від футбольної діяльності на 90 днів через корупційну справу. Швейцарська прокуратура веде розслідування. 

Участь Платіні у виборах президента ФІФА 26-го лютого 2016 року опинилася під питанням. Президент УЄФА став офіційним кандидатом, бо подав заявку ще до рішення Комітету з етики ФІФА про відсторонення. Але тепер його долю вирішуватиме спеціальна комісія ФІФА. 

УЄФА ж в свою чергу виставила на вибори генсека Інфантіно, який став одним із семи претендентів.

Тим часом Блаттер продовжує зливати у ЗМІ компромат. 

В інтерв'ю "ТАСС" Блаттер розповів багато цікавих речей. Він звинуватив Платіні у тому, що саме президент УЄФА разом із США почали його "плавити", а також повідав про свою дружбу з Путіним. 

Але найгарячішою стала розповідь про те, як віддали ЧС-2018 Росії в інтерв'ю Financial Times.

За словами Блаттера, в 2010 році у кулуарах було досягнуто угоди, що ЧС-2018 прийматиме Росія, бо мундіаль ніколи не проходив у Східній Європі. А у 2022 році ЧС повернеться у США (1994 році США вже приймали ЧС). Таким чином обидві держави отримали б мундіаль. І ніхто б не був ображений. Це виключало проблеми для ФІФА і влади Блаттера в майбутньому.

Але, за словами самого Блаттера, все сплутав тодішній президент Франції Саркозі та президент УЄФА Мішель Платіні.

"Все було чудово до того моменту, поки Саркозі не зустрівся з катарським принцом, який зараз при владі у Катарі, і за ланчем з Платіні не сказав, що було б добре відправити ЧС-2022 у Катар. При голосуванні 4 голоси Європи пішли від США на користь Катару. Результат 14 за Катар проти 8 за США. Якби 4 європейські голоси були за США, то було б 12:10 на користь американців", - каже Блаттер.

Президент ФІФА сказв дуже важливі меседжі.

По-перше, він визнав, що у кулуарах ФІФА існують домовленості, корупція, яка стала визначальною при виборі господарів ЧС-2018 та ЧС-2022.

По-друге, він пояснив, чому саме США є головним ініціатором слідства проти нього. Мовляв, США беруть участь у кулуарних домовленостях і мовчать, а коли все пішло не по плану, починають боротися з корупцією.

По-третє, він "відмазав" Путіна, бо не тільки Росія "купила" мундіаль. Це хотіли зробити і в США. 

По-четверте, Блаттер знову "втопив" Платіні. Виходить, що президент УЄФА бере участь у корупційних схемах?

По-п'яте, Блаттер також "сплавив" і Путіна, бо тепер зрозуміло, що Росія отримала мундіаль-2018 в рамках кулуарних домовленостей.

Що буде далі

Блаттер вже давно "політично-спортивний" труп. Зливаючи інформацію, якої у нього багато, він торгується за власну недоторканість. Хтось колись припинить ці зливи і дасть Блаттеру імунітет. 

Також Блаттер продовжує знищувати Мішеля Платіні, якому буде дуже важко відмитися від цього бруду і, можливо, відкласти свій прихід на посаду президента ФІФА. 

Також слова Блаттера можуть вдарити і по Україні. Григорій Суркіс - віце-президент УЄФА зі східних напрямків. Будь-які звинувачення на адресу Платіні за співробітництво з Росією будуть бити і по Суркісу, навіть якщо він до цього не причетний.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme