Ахметова покарали за театр з Колесниковим

"ПСЖ" - не "Олімпік". Французи не бігали навколо бразильців "Шахтаря", допомагаючи їм забивати у власні ворота, як це робив клуб Колесникова

Ахметова покарали за театр з Колесникови…

Донецький "Шахтар" був знищений у Львові французьким "ПСЖ" - 0:3. 

Є кілька причин такого розвитку подій. 

Причина перша - дивний матч з "Олімпіком".

Знаєте, чому європейські клуби підходять до матчів Ліги чемпіонів у тонусі? Тому що вони звикли грати по два, а інколи навіть взагалі по 3 матчі на тиждень. І жоден з них не є прохідним чи договірним. "ПСЖ" спокійно 26 вересня знищив у чемпіонаті "Нант" 4:1. І це були не "танці", які влаштували "Шахтар" та "Олімпік" у фейковому дербі, де переможний гол забивався з офсайду, арбітр ставив 2 пенальті, бо фолять суперники, як діти малі. А в останні 10 хвилин взагалі захисники та вся команда "Олімпік" допомагала забити гол "Шахтарю". Якби була боротьба - "Шахтар" би налаштувався. А так, ми побачили, що "гірники" були в шоці від дій французів, мовляв, в Україні у нас м'яч не відбирають. 

Причина друга - ідеальна гра півзахисту "ПСЖ". 

Ахметова покарали за театр з Колесниковим - фото 1

"Шахтар" зіштовхнувся з високим пресингом зірок "ПСЖ", а також контролем м'яча, якого в чемпіонаті України не побачиш. Верраті - Мотта - Матюіді - лінія півзахисту виграла центр поля з перших хвилин матчу. Атаки розбудовували саме ці хлопці, а флангові Максвелл та Ор'є, та навіть центральний захисник Давід Луїс, підключалися до атак, допомагаючи Кавані, Ібрагімовічу та Ді Марії. 

Два з трьох голів забили захисники Луїс та Ор'є.

Для опорників Малишева та Фреда цей матч точно був шоковим. Їх возили як першокласників, котрі вийшли грати зі старшими хлопцями. 

"ПСЖ" віддав 531 точну передачу за матч проти 456 у "гірників". Але всі передачі несли загострення.

Насолоджуйтеся грою "ПСЖ".

Причина третя - Кучер та Ракицький.

Цих хлопців щоразу ловили на штучному офсайді. Два виходи сам на сам мав Анхель Ді Марія, який ловив Кучера. Захисник не встигав залишити зону і створити штучний офсайд. Ракицький, так само, зіграв погано. Можна додати у цю компанію і Срну, який міг створити офсайд, коли забивав Ібрагімовіч, але при передачі на шведа опинився на одній лінії з ним. 

Причина четверта - втрачені нагоди.

Смішно, але "ПСЖ" завдав у ствір воріт лише три удари. І всі гольові. А "Шахтар" влучив чотири рази, але жоден не став голом.

"Шахтар" заграв на останніх хвилинах першого тайму і продовжив створювати моменти у другій половині гри, коли "ПСЖ" набридло атакувати і "возити" донеччан. 

Але нагоди втрачали Гладкий і Тейшейра.

На 42 хвилині мав забивати Гладкий.

Мав забивати у другому таймі і Тайсон.

На відео з 6 хвилини.

Ну і Тейшейра.

На відео з 2:43.

Підсумок

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу сказав, що клуб буде боротися за третю сходинку у групі з "Мальме". В обох команд по нуль очок після двох турів. Від румунського наставника такої правди мало хто очікував. Але її не приховаєш. "Шахтар" значно слабший за "Реал" та "ПСЖ", тому 0:7 у двох матчах - сучасний рівень "гірників". Але потрібно дивитися на проблему глибше. Не варто у внутрішній першості грати прохідні матчі, особливо перед Лігою чемпіонів. 

 

 

 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme