"River Boys" з шоколадного міста без футболу

Depo.ua продовжує цикл публікацій, присвячених фанатським "фірмам" України. Третя наша розповідь про хлопців з Вінниці

"River Boys" з шоколадного міста без фут…

Активний фан-рух у Вінниці зародився на початку 2000-их років. У славетні 90-ті, коли місцева "Нива" грала у Вищій лізі, виходила у фінал Кубку України (0:2 від "Динамо" у 1996) та навіть грала у єврокубках, трибуни стадіону "Локомотив" часто збирали по 10 тис. шанувальників. Але серед них не було активних фанатів - лише "кузьма" (звичайні глядачі). 

На початку 2000-их нове покоління вінницької молоді перейняло традиції іменитих клубів з великих міст і вирішило створювати свій фан-рух. 

"River Boys" з шоколадного міста без футболу - фото 1

Першою фірмою у Вінниці була "River Boys". Хлопці оселилися на 8-у секторі. Вони разом з "Нивою" пережили зникнення команди у 2005 році, відродження у 2007, і смерть у 2011.

"River Boys" з шоколадного міста без футболу - фото 1

Втім померла професійна команда, але досі живе любительський футбол у місті. Тепер фанати на секторах вболівають за "Ниву", яка грає на першість міста, а також за народну ФК "Вінниця", яка крім місцевих і обласних змагань виступає в аматорській першості.

Вінницькі "хулс" тим часом жили повноцінним навколофутбольним життям. Вони гамселяться з фірмами інших міст. Особливо вражаючими і принциповими були бійки з фірмою "HDF" з міста Хмельницкього. Таке собі подільське дербі.

У 2012 році у Вінниці зібрана перша серйозна навколофутбольна фірма "Колектив", куди увійшли підготовлені і треновані хулігани міста. 

З цього часу почалися дійсно серйозні рубки. На початку бійка з Army Legion, дружній забивон з молодою бандою Одеси "Renessanse", бійка в Києві під Китайським посольством з ДК, перетин в Києві з Capitals + Obolon Crew, 2-х хвилинна бійка з "Fight Company", швидкі програші Луцьку та Хмельницькому, "лівак" в Хмельницький і звичайно ж перемога над молодими львів'янами. Таким був перший рік "Колективу".

Після проголошення фанатського перемир'я та початку війни на Донбасі, багато з вінницьких хулс поїхали воювати. 

Але навколофутбольне життя у Вінниці не зупинилося. Хулігани билися з одеською "Сегедкою", програвали, але рук не опустили. Щоправда згодом у 5-хвилинній рубці були побиті "Бугським Градом" з Миколаєва. 

У 2014 році "Колектив" розпався. Усередині контори відбулася сварка. Лідер пішов, а за ним подалася велика кількість "хулс", які відродили контору "River Boys".

"River Boys" з шоколадного міста без футболу - фото 2

Хлопці відразу взялися за справу і полетіли зуби: були побиті одесити з "Renessans". Згодом відбулася перша міжнародна бійка в історії Вінниці. У суперники обрали клуб "Зімбру" з Кишинева. Бійка тривала менше однієї хвилини. Перемогли "River Boys". Згодом вінничани побили тернопільських "хулів" з "WSF". За перемогами прийшли і поразки. Програли фанатам "Зірки" з Кіровограду, фірмі "ISF", у бійці за 2 хвилини.

Згодом билися з хлопцями з Кривого Рогу - "Jolly Gang" (перемога), а також з "хулс" київського "Динамо".

Суперником від киян стала "Бригада Отважных". Гамселилися 15 на 15. Кияни розтовкли вінничан трохи більше ніж за 2 хвилини. 

Крім "River Boys" у Вінниці також активничає банда "Young Union". За минулий рік вони провели три бійки, дві з яких програли. Побили лише хлопців з Івано-Франківська.

Взагалі фанатський "двіж" у Вінниці досить активний. Рівень ультрас вже давно випереджає місцевий футбол.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme