У МОН розповіли, яким має бути харчування учнів в умовах пандемії
У школах в умовах пандемії коронавірусу необхідно забезпечити здорове та безпечне харчування із урахуванням усіх протиепідемічних заходів.
Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти та науки.
"МОН звертає увагу, що рішення стосовно організації харчування учнів у період карантину приймають керівник та засновник школи, враховуючи особливості організації освітнього процесу в закладі освіти, кількість учнів, спосіб організації харчування тощо", – йдеться у повідомленні.
У МОН наголошують, що в умовах пандемії коронавірусу організація шкільного харчування потребує інших підходів, обмежень та правил. У міністерстві нагадали, що 22 серпня 2020 року оприлюднено постанову головного державного санітарного лікаря України, яка регламентує роботу та вимоги щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину. Також у постанові прописані окремі вимоги щодо організації шкільного харчування.
Зокрема, під час карантину не дозволяється харчування за типом "шведського столу" і самообслуговування, а також робота питних фонтанчиків.
Харчування має здійснюватися за таких умов:
учні мають харчуватись за графіком;
відстань між столами повинна складати не менш ніж 1,5 м;
за одним столом має знаходитись не більш як 4 особи.
У разі неможливості забезпечити дітей гарячими стравами, організація харчування відбувається шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до Норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
Наголошується, що уповноваженим органом на здійснення державного нагляду (контролю) щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
Нагадаємо, 9 вересня президент перевірив школи та їдальні, що відновлюються в рамках "Великого будівництва" на Хмельниччині.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Влада