У Кабміні пояснили, чому змушені були закрити ресторани на вихідні

Влада була змушена піти на закриття ресторанів на вихідні, оскільки багато людей заражаються коронавірусною інфекцією саме дорогою до них

Як передає Depo.ua, про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Так, він зазначив, що в ресторанах відсоток зараження невеликий.

"Ми обговорювали це питання. Скільки відсотків, наприклад, заражаються в ресторанах. Дійсно, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий. Але річ у тому, що по дорозі до ресторану заражаються дуже багато людей", – зазначив Немчінов.

Міністр наголосив, що такі приклади озвучуються на урядових нарадах та на засіданнях Кабміну. Також він поскаржився на те, що в Україні немає можливості проводити епідеміологічні дослідження як у Києві, відстежувати контакти за телефонами і так далі.

"Виходячи з тих епіддосліджень, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, пропонуються головному санітарному лікарю, а він своєю чергою пропонує міністру охорони здоров'я, він робить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони разом виносять це на уряд", – додав Немчінов.

Нагадаємо, 11 листопада Україна відмовилася від адаптивного карантину.

Окрім того, було запроваджено так званий карантин вихідного дня, в межах якого заборонена робота низки закладів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Влада