У Кабміні пояснили, чому змушені були закрити ресторани на вихідні

Влада була змушена піти на закриття ресторанів на вихідні, оскільки багато людей заражаються коронавірусною інфекцією саме дорогою до них

У Кабміні пояснили, чому змушені були за…
Фото: Depo.ua

Як передає Depo.ua, про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Так, він зазначив, що в ресторанах відсоток зараження невеликий.

"Ми обговорювали це питання. Скільки відсотків, наприклад, заражаються в ресторанах. Дійсно, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий. Але річ у тому, що по дорозі до ресторану заражаються дуже багато людей", – зазначив Немчінов.

Міністр наголосив, що такі приклади озвучуються на урядових нарадах та на засіданнях Кабміну. Також він поскаржився на те, що в Україні немає можливості проводити епідеміологічні дослідження як у Києві, відстежувати контакти за телефонами і так далі.

"Виходячи з тих епіддосліджень, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, пропонуються головному санітарному лікарю, а він своєю чергою пропонує міністру охорони здоров'я, він робить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони разом виносять це на уряд", – додав Немчінов.

Нагадаємо, 11 листопада Україна відмовилася від адаптивного карантину.

Окрім того, було запроваджено так званий карантин вихідного дня, в межах якого заборонена робота низки закладів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"