ТОП-6 рецептів літніх напоїв, які легко приготувати вдома

Розмариновий лимонад, безалкогольна сангрія чи м'ятний смузі? Оберіть для себе кращий варіант освіжаючого коктейлю, який легко приготувати вдома

Марія Гурська
Журналіст відділу «Життя»
ТОП-6  рецептів літніх напоїв, які легко…

 

Depo.ua наводить рецепти незвичайних літніх напоїв, які рятуватимуть вас у спеку.

Розмариновий лимонад

Інгрідієнти:

2 чайні ложки сушеного розмарину

8 чашок води

2 склянки цукру

1,3 склянки свіжого лимонного соку

сіль (за смаком)

скибочки лимона

Як готувати:

Влийте у каструлю дві склянки води, додайте розмарин і цукор. Доведіть суміш до кипіння і варіть близько 5 хвилин, періодично перемішуючи, доки цукор не розчиниться. Зніміть сироп з вогню, накрийте каструлю кришкою і залиште на 20 хвилин.

Після цього процідіть розмарин.Змішайте залишки води із лимонним соком, сіллю та приготованим сиропом. Подавайте із льодом і скибочками лимона.

Безалкогольна сангрія

Інгредієнти:

1 помаранч

1 лимон

2 яблука

1 літр червоного виноградного соку

1 склянка білого виноградного соку

1 склянка яблучного соку

1 склянка апельсинового соку (фреш)

1/4 склянки лимонного соку (фреш)

0,5 -1 л мінеральної води

Як готувати:

Усі фрукти порізати тонкими скибочками і скласти у каструлю, залити соками і поставити у холодильник на 4+ години. Перемішати із водою, подавати із кубиками льоду.

Чорничний лимонад

Інгредієнти

5 склянок (1200 мл) води

1 склянка (200 г) цукрової пудри

2 склянки (300г) свіжої чорниці

2/3 склянки (160мл) свіжовичавленого лимонного соку

1/2 лайма

листочки м'яти

Як готувати:

Помістіть 1 склянку води, цукор і чорницю в середню каструлю і поставте варитися на слабкому вогні. Доведіть до кипіння, періодично перемішуючи, і варіть ще 4-5 хвилин, поки чорниця не перетвориться на "кашу". Отриману в результаті рідину потрібно зцідити, а м'якоть чорниці викинути.

Додайте у каструлю свіжий лимонний сік, воду, листки м'яти та перемішайте до поєднання. Залиште у холодильнику на 2 години.

Подавати напій варто із кубиками льоду, ягодами чорниці, листками м'яти та скибкою лайму.

Чорничний лимонад може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів.

Імбирний напій

Інгрідієнти:

150 г свіжого імбиру

2 стакани свіжої м'яти + одна гілочка для подачі

1 чайна ложка гвоздики (меленої)

сік 6 лимонів

2 стакани цукру

1 літр газованої або негазованої води

Як готувати:

Вимийте, очистіть і наріжте імбир невеликими шматочками. У блендері змішайте імбир, м'яту і цукор. Додайте трохи води і змішайте до отримання однорідного пюре. Візьміть сито і вичавте весь сік. У цей сік додають сік лимонів і мелену гвоздику. Залиште суміш на 15-20 хвилин. Додайте лід у склянки, налийте отриманий концетрат і розбавте водою. Прикрасьте склянки листками м'яти та скибочками лимону чи лайму.

М'ятний смузі

Інгрідієнти:

1 склянка бебі-шпинату

1 склянка мигдального молока

1 заморожений шматочками банан

ложка меду

8-12 Великих листків м'яти

1 Scoop Protein порошок необов'язковий

Як готувати:

Змішати усі інгрідієнти у блендері до однорідної маси. Подавати напій варто одразу ж після приготування

 

Помаранчевий мохіто

Інгрідієнти:

2 апельсини

1 лимони

1 маленький шматок імбира (0,5 см)

5 гілочок, Листя м'яти

1/2 склянки цукру

Як готувати:

Очистіть апельсини від шкіри та кісток і подрібніть до однорідної маси у блендері разом з імбирем. Процідіть і викиньте залишок. Додайте цукор, лимонний сік, добре все перемішайте і залиште у холодильнику на 30 хвилин. Для подачі в високі келихи додайте кубики льоду, апельсинову суміш та розбавте її мінеральною водою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme