На майже півмільйонному хабарі попався податківець з Тернопільщини (ФОТО)

Мінімізувати штраф обіцявся один з керівників місцевого відділення ДФС за домовленістю з іншим фіскалом

На майже півмільйонному хабарі попався п…

Працівники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генпрокуратури викрили та задокументували злочинну схему по мінімізації штрафів, організовану податківцями на Тернопільщині, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на пост в ФБ Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Поліцейські з'ясували, що під час планової виїзної документальної перевірки працівники фіскальної служби виявили численні порушення, за які правопорушник мав би сплатити до бюджету більше мільйона гривень.

А керівник одного з відділень Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області за 400 тисяч гривень неправомірної вигоди погодився вирішити дане питання. Зокрема, "мінімізація" штрафних санкції до 400 тисяч гривень.

"У тернопільському ресторані затримали податківця. З сумки керівника відділення об'єднаної податкової інспекції правоохоронці вилучили одержані ним гроші у якості хабара. Крім того, був затриманий і державний ревізор-інспектор Головного управління ДФС у Тернопільській області, який "забув" внести до акту перевірки деякі порушення," - розповідають копи.

В межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою КК України, проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та у приміщеннях податкової інспекції та фіскальної служби.

Наразі встановлюється коло осіб, які також можуть бути причетні до даної корупційної схеми.

Нагадаємо, у Тернополі днями затримали викладачку-хабарницю - півтори тисячі гривень "коштували" послуги за залік.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme