2015-й рік найбільш криміногенний рік в історії Києва

Цього року показники роботи міліції в Києві найгірші за всі роки незалежності України. Причиною такого погіршення експерти вважають небажання керівництва і співробітників міліції прийняти факт реформ і нові стандарти національної поліції

Про це свідчать результати діяльності ГУ МВС України за 11 місяців нинішнього року, передає depo.ua.

Так, виявлено понад 353 фактів порушення законності при прийнятті, реєстрації та розгляді заяв про скоєння злочинів.

Фактично 42% в Україні всіх фактів приховування інформації про вчинення злочинів, перед центральними органами МВС, припадають на Київ. У Києві не розкрито кожне п'яте вбивство. Не знайдені винні в 66% зареєстрованих зґвалтувань. 4407 нерозслідуваних злочинів минулих років лежать на полиці, в тому числі, підтверджене хабарництво. 159 фактів незаконного застосування зброї, встановлено причетних тільки по 63-ох. 1773 факти незаконного заволодіння транспортним засобом, знайдено тільки 184, це менше ніж Луганській і Донецькій областях. Понад 1000 нерозкритих злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин при 2283 скоєних злочинах. Найнегативніші показники в економічній сфері, в усіх напрямках ситуація погіршилася практично на 50% порівняно з 2014-м роком.

"Набрати нових людей і навчити їх всьому з нуля виявляється легше, ніж домовлятися зі старими. Міліція за роки незалежності стала супермаркетом, де різні групи впливу за гроші отримували силові та інформаційні послуги. Відучити від цього неможливо. Як відучити людину заробляти десятки тисяч доларів і жити на тисячі гривень? Ситуацію погіршують діючі політики, які не проти тримати в регіонах зручних їм керівників МВС. Що в результаті? Саботування роботи та розвитку національної поліції, пікети міліціонерів, корупція, "кришування" схем і погіршення показників", - прокоментував співрозмовник у Міністерстві внутрішніх справ, який побажав залишитися невідомим.

Очолює міліцію Києва генерал-майор міліції Олександр Терещук, він був звільнений з органів МВС з люстрації, але суперечливим Указом Президента відновлений. Під його керівництвом київська міліція повинна була пройти перетворення в національну поліцію, цей процес зустрів опір з боку співробітників міліції. Терещук висловився на підтримку того, що потрібно частково залишити міліціонерів у структурі поліції.

Нагадаємо, 13 грудня в Києві під стінами МВС пройшов мітинг міліціонерів, які не пройшли атестацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme