Ні риби, ні м'яса. Українці стали менше їсти (ЦИФРИ)

Українці з 2010 року стали менше споживати продуктів харчування, особливо м'яса, риби і хліба

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на свіжі дані Державної служби статистики.

2010

2011

2012

2013

20141

20151

20161

Споживання продуктів харчування в домогосподарствах (у перерахунку в первинний продукт) у середньому за місяць у розрахунку на одну особу

- м'ясо і м'ясопродукти, кг

5,1

5,1

5,0

5,1

4,9

4,6

4,7

- молоко і молочні продукти, кг

19,2

19,1

19,6

20,3

20,3

19,8

19,6

- яйця, шт.

20

20

20

20

20

19

19

- риба і рибопродукти, кг

1,8

1,7

1,7

1,8

1,6

1,2

1,2

- цукор, кг

3,0

3,2

3,1

3,0

3,0

2,8

2,7

- олія та інші рослинні жири, кг

1,8

1,8

1,8

1,7

1,7

1,6

1,5

- картопля, кг

7,7

7,9

7,8

7,1

6,9

6,6

6,7

- овочі та баштанні, кг

9,5

9,9

10,1

9,4

9,0

8,8

9,2

- фрукти, ягоди, горіхи, виноград, кг

3,7

3,7

3,7

4,1

3,7

3,1

3,3

- хліб і хлібні продукти, кг

9,3

9,2

9,1

9,0

9,0

8,5

8,3

Примітно, що споживання риби різко впало з 2014-2015 років, після анексії Криму та початку війни на Донбасі. До речі, з того часу дані по окупованих територіях не враховуються.

Ситуація стабілізувалася торік: за деякими категоріями (фрукти та овочі) навіть помітне зростання споживання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme