Для української армії розробили нову систему спостереження за безпілотниками "Саурон" (ФОТО)

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації презентовано нову систему екстреної евакуації поранених "Каспер" та експериментальну відеосистему виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами "Саурон"

Для української армії розробили нову сис…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони.

Зокрема, систему "Каспер" розробили фахівці Наукового центру зв'язку інституту. Вона суто українська та має спеціальне програмне забезпечення. Складається новинка зі спеціальних маячків, які сигналами через супутник указують координати пораненого.

"Новітня експериментальна відеосистема виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами "Саурон" також унікальна. Її розробили офіцери кафедри спеціальних засобів зв'язку та радіотехнічних засобів навчального закладу. Вона забезпечує отримання, обробку та передачу відеоінформації про безпілотник в режимі реального часу та може дистанційно керувати відеосенсорами по радіоканалу", – зазначили в прес-службі.

"Сьогодні системи зв'язку та автоматизовані системи управління Збройних Сил України відповідають стандартам НАТО. Вони дозволили оперативно та безперервно здійснювати управління військами. Розвиток, подальше удосконалення, переозброєння новітніми цифровими засобами зв'язку триває. Ми прагнемо досягти повної сумісності з країнами Альянсу", – зазначив генерал-майор Володимир Рапко.

Нагадаємо, 4 жовтня стало відомо, що на Донбасі бойовики збільшили кількість безпілотників-шпигунів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme