"Приватбанк" повинен продати "Буковель", літаки МАУ та будівлю "1+1", - НБУ

"Приватбанк" має виставити на продаж непрофільні для себе активи  - гірськолижний курорт "Буковель" (Івано-Франківська область), будівлю телеканалу "1+1" в Києві і літаки авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ)

Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова в ефірі "Радіо Вести", передає Depo.ua з посиланням на "Українські Новини".

Зі слів Рожкової, в 2016 році при докапіталізації "Приватбанк" прийняв на баланс непрофільні активи: гірськолижний курорт "Буковель", стадіон "Дніпро Арена", приміщення телеканалу "1+1", літаки, об'єкти нерухомості.

"В минулому році при виконанні першого етапу докапіталізації частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них - "Буковель", об'єкти нерухомості і літаки МАУ", - каже Рожкова.

Вона зазначила, що всі ці активи - непрофільні для банку, і він не здатний ефективно ними управляти.

Після їх оцінки та інвентаризації банк, швидше за все, як вважає Рожкова, прийме рішення про продаж.

"Буковель" - один з найскладніших активів, який, де-факто, не підпорядковується менеджменту банку. Саме тому його потрібно продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб ним керувати", - наголосила Рожкова.

Продаж таких активів може бути проведений на майданчиках ProZorro або СЕТАХ.

Водночас Рожкова повідомила, що ні сама авіакомпанія МАУ, ні акції найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" не були заставами за кредитами.

Нагадаємо, у вересні заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявляла, що у націоналізованому Приватбанку немає активів, які б можна було продати через ProZorro.

Як відомо, 18 грудня 2016 року уряд націоналізував ПАТ "Приватбанк". 21 грудня Мініфін придбав 100% акцій "Приватбанку" за одну гривню. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення.

Банк був докапіталізований на 107 млрд грн із запланованих 116,8 млрд грн.

22 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого "Приватбанку" на 9,8 млрд грн.

26 червня стало відомо, що статутний капітал "Приватбанку" буде збільшений Мінфіном на суму до 38,565 млрд грн за допомогою облігацій державної позики (ОВДП) в обмін на акції банку на термін до 17 років з прибутковістю до 9,8% річних.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme