За рік Україна купила понад 10 тис. тонн авокадо: В чому його популярність

Алігаторова груша – авокадо – поступово входить до денного раціону українців, що значно збільшує обсяги його імпорту в Україну

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УКАБ.

Зазначається, що впродовж останніх п'яти років темпи росту імпорту авокаду складали щонайменше 45%.

За цей період обсяг імпорту зріс у шість разів, а в грошовому еквіваленті – у вісім разів.

Уточнюється, що за 2020 рік Україна імпортувала 10,8 тисяч тонн авокадо. При цьому сума купівлі склала 28,4 мільйонів доларів. 

За словами експертів, це перевищує показник минулого року на 28%.

Одна із основних причин інтересу громадян до авокадо – тренд здорового харчування.

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлани Литвин, "це призвело до популяризації цього надзвичайно поживного та багатого на вітаміни та мікроелементи фрукту серед вегетаріанців та гурманів України".

Повідомляється, що головними постачальниками авокадо в Україну є країни зі спекотним кліматом:

  • Перу (23%);

  • Ізраїль (16%);

  • Кенія (15%);

  • Південна Африка (12%);

  • Іспанія (10%).

В УКАБ оприлюднили також інфографіку щодо імпорту авокадо Україною.

Імпорт авокадо в Україну

Зазначимо також, що на думку авторів статті для HealthDay "Авокадо: 30 корисних і 6 шкідливих властивостей", цей екзотичний фрукт, який росте на деревах, чудово підходить як для солодких, так і для солоних страв. За необхідності він може бути просто закускою.

Крім того, авокадо є дуже корисним, адже зміцнює серце та стабілізує рівень ліпідів у крові.

Один із проведених науковцями експериментів показав, що у людей, які не мають особливих скарг на здоров'я, але вживають авокадо щодня, рівень холестерину знизився на 16%. Результати, отримані в групі, де були люди з високим рівнем холестерину в крові, були ще кращими. Їх рівень холестерину знизився на 21%. Покращився і загальний стан організму.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко порадив українцям правильно харчуватися під час сезону грипу.

За його словами, деякі дослідження доводять, що певні харчові речовини здатні підвищити опір імунної системи до проникнення вірусів. Наприклад, вітамін Е надходить в організм при споживанні насіння соняшника, горіхів, авокадо, шпинату, гарбуза, оливкової олії, форелі та креветок.

Читайте також: Як схуднути до літа: Найшвидші способи скинути зайву вагу

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme