Вишневий пиріг: ТОП-5 рецептів

Вишневий пиріг є одним із найулюбленіших ласощів як дітей, так і дорослих. Його готують завжди: на свята, щоб потішити близьких, влітку, взимку, адже він ніколи не набридає

Вишневий пиріг: ТОП-5 рецептів…

Рецептів цієї страви можна знайти багато. Деякі воліють робити пиріг з вишнею на кефірі, іншим більше подобається додавати до тіста сир, комусь до душі поєднання кількох видів ягід.

Depo.ua зібрав п'ять найбільш популярних рецептів пирога з вишнями, які сподобаються кожній господині. Ну, а якщо пиріг виявився занадто смачним, ми розповімо, що робити, якщо переїв.

Всі пироги рекомендується випікати у формі діаметром від 24 до 28 см.

Тертий пиріг з вишнею

Готовый тертый пирог с вишней в форме для запекания

Цей рецепт пирога є одним з найбільш простих і швидких. Він прикрасить стіл як під час урочистості, так і при повсякденному чаюванні.

Вам знадобиться:

  • борошно (пшеничне) – 2 склянки;
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • вишня (свіжа) – 500 г;
  • сметана (20% жирності) – 1 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • крохмаль – 2 ст. л.

Спосіб приготування тертого пирога з вишнями

1. Борошно і розпушувач необхідно просіяти в глибоку миску, всипати цукор і перемішати.

2. Додайте сметану, вершкове масло і яйце, після чого замісити тісто і залишити його на 15 хвилин.

3. Відщипніть третю частину тіста, загорніть його в плівку і покладіть до морозильної камери на 45 хвилин.

4. Підготуйте форму для випікання пирога: застеліть дно пекарським папером і викладіть на нього тісто, формуючи бортики близько 2 см у висоту.

5. Повиймайте з вишні кісточки і злийте сік. Насипте на вишню крохмаль, добре перемішайте, після чого викладіть її у форму на тісто, рівномірно розподіливши по дну.

6. Дістаньте тісто з морозилки та натріть його на тертці поверх вишень.

7. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте тертий пиріг з вишнею протягом 45 хвилин. Кращий показник готовності страви – це її рум'яна верхівка. Коли пиріг охолоне, посипте його цукровою пудрою.

Заливний пиріг з вишнею

Заливной пирог с вишней на столе

Цей пиріг також має легкий рецепт, але на смак більш м'який, ніж тертий, через бісквітне тісто. Ще одна особливість заливного пирога – це не свіжі, а заморожені вишні. Щоб переконатися в його неперевершеному смаку – приготуйте самі за нашим рецептом.

Інгредієнти для заливного пирога з вишнями:

  • борошно пшеничне – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – у пучках;
  • заморожена вишня – 500 г;
  • сметана – 100 г;
  • яйце – 3 шт;
  • розпушувач – 1 упаковка.

Як приготувати смачний заливний пиріг:

1. Просійте борошно і перемішайте з розпушувачем.

2. Ретельно змішайте яйця, сметану і цукор і додайте масу в борошно.

3. На заздалегідь застелену пергаментом форму викладіть ягоди, щоб вони вкрили не лише дно, але і бортики.

4. Поверх ягід вилийте тісто. Його ідеальна консистенція повинна бути як густа сметана.

5. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте протягом 40-50 хвилин до рум'яного верху.

6. Коли пиріг буде готовий, його можна посипати горіхами, цукровою пудрою, шоколадом або кондитерськими прикрасами.

Пиріг з вишнями і сиром

Випічка з сирно-вишневою начинкою – одна з найбільш смачних і просто-таки тане у роті. Такий пиріг приємно здивує ваших гостей, особливо, якщо він буде зроблений з любов'ю.

Інгредієнти для приготування пирога з вишнями і сиром:

Для приготування тіста вам знадобиться:

  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • борошно пшеничне – 300 р.

Для начинки візьміть:

  • сир (5-20% жирності) – 500 г;
  • вишні без кісточок – 350 г;
  • сметану – 250 г;
  • цукор – 100 р.

Етапи приготування вишневого пирога:

1. Для того, щоб отримати м'яке тісто, розітріть масло з цукром, додайте яйця, борошно і розпушувач, після чого замісіть все.

2. Змастіть форму маслом, викладіть тісто і зробіть бортики 1,5 см у висоту.

3. Щоб приготувати начинку, змішайте сир зі сметаною і цукром, додайте вишню і знову перемішайте.

4. Викладіть начинку на тісто і відправте в попередньо розігріту до 180°C духовку. Випікати рекомендується 30-40 хвилин.

Пиріг з вишнею на кефірі

Пирог с вишней на кефире с оригинальным верхом

Ця страва є також одною з найбільш простих у приготуванні. До вишні в якості начинки можна додати й інші ягоди – так буде ще смачніше.

Що вам знадобиться для вишневого пирога на кефірі:

  • яйця – 3 шт;
  • вишні – 200 г;
  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • цукор – 150 г;
  • кефір – 200 г;
  • масло вершкове – 1 ч. л.;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • цукрова пудра – 2 ч. л.

Як приготувати вишневий пиріг на кефірі:

1. Відокремте ягоди від кісточок. Якщо у вас була заморожена вишня, то її потрібно розморозити і злити весь сік.

2. Збийте цукор і яйця, додайте кефір і знову перемішайте.

3. Просійте борошно і додайте до нього розпушувач.

Тісто для пирога з вишнями має бути такої ж консистенції, як на оладки. Якщо ви отримали занадто рідку масу, додайте борошна.

4. Змастіть форму для випікання пирога маслом і влийте тісто – воно повинне лягти рівномірним шаром. Розкладіть ягоди.

Деякі господині вважають за краще закривати начинку ще одним шаром тіста, роблячи його фігурним.

Пісочний пиріг з вишнями та сметаною

Якщо ви хочете приємно здивувати гостей своєю кулінарною майстерністю, приготуйте їм вишневий пиріг зі сметанною заливкою. Він не тільки ніжний і приємний на смак, але і вельми бюджетний.

Для тіста вам знадобиться:

  • масло вершкове – 100 г;
  • борошно пшеничне– 200 г;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.;
  • сіль – у пучках;
  • яйце — 1 шт;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • цукор — 100 р.

Для начинки візьміть:

  • крохмаль – 1 ст. л.;
  • вишню – 500 г;
  • ванілін – 1/4 ч. л.;
  • цукрову пудру — 1/3 склянки.
  • густу сметану – 150 г;

Готуємо пісочний пиріг з вишнею:

1. Розігрійте вершкове масло до кімнатної температури і розріжте його на невеликі шматочки.

2. Додайте сіль, ванілін, цукор і розпушувач, розмішайте все з маслом до однорідності.

3. В отриману суміш влийте збите яйце і добре перемішайте.

4. Просійте пшеничне борошно і додайте його до тіста. Вимісіть і сформуйте кулю з тіста. Помістіть в холодильник на 30 хвилин.

5. Після того, як тісто охолоне, розподіліть його по дну і бортикам форми, попередньо змазані олією.

6. Припудріть тісто крохмалем і рівномірно розподіліть по ньому ягоди.

7. Відправте в духовку (180°C) і випікайте 30 хвилин.

Готуємо крем:

Додайте в сметану масло і цукрову пудру, злегка перемішайте.

Після того, як дістанете пиріг з духовки, дайте йому кілька хвилин охолонути і залийте кремом. Коли виріб охолоне остаточно, помістіть його на кілька годин в холодильник (краще всього на 3 години), щоб крем загус, а тісто як слід просякло.

Смачного!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme