Вишневий пиріг: ТОП-5 рецептів
Вишневий пиріг є одним із найулюбленіших ласощів як дітей, так і дорослих. Його готують завжди: на свята, щоб потішити близьких, влітку, взимку, адже він ніколи не набридає
- Головна
-
28 липня 2020 19:00
Рецептів цієї страви можна знайти багато. Деякі воліють робити пиріг з вишнею на кефірі, іншим більше подобається додавати до тіста сир, комусь до душі поєднання кількох видів ягід.
Depo.ua зібрав п'ять найбільш популярних рецептів пирога з вишнями, які сподобаються кожній господині. Ну, а якщо пиріг виявився занадто смачним, ми розповімо, що робити, якщо переїв.
Всі пироги рекомендується випікати у формі діаметром від 24 до 28 см.
Тертий пиріг з вишнею
Цей рецепт пирога є одним з найбільш простих і швидких. Він прикрасить стіл як під час урочистості, так і при повсякденному чаюванні.
Вам знадобиться:
- борошно (пшеничне) – 2 склянки;
- яйце – 1 шт;
- вершкове масло – 200 г;
- цукор – 0,5 склянки;
- вишня (свіжа) – 500 г;
- сметана (20% жирності) – 1 ст. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- крохмаль – 2 ст. л.
Спосіб приготування тертого пирога з вишнями
1. Борошно і розпушувач необхідно просіяти в глибоку миску, всипати цукор і перемішати.
2. Додайте сметану, вершкове масло і яйце, після чого замісити тісто і залишити його на 15 хвилин.
3. Відщипніть третю частину тіста, загорніть його в плівку і покладіть до морозильної камери на 45 хвилин.
4. Підготуйте форму для випікання пирога: застеліть дно пекарським папером і викладіть на нього тісто, формуючи бортики близько 2 см у висоту.
5. Повиймайте з вишні кісточки і злийте сік. Насипте на вишню крохмаль, добре перемішайте, після чого викладіть її у форму на тісто, рівномірно розподіливши по дну.
6. Дістаньте тісто з морозилки та натріть його на тертці поверх вишень.
7. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте тертий пиріг з вишнею протягом 45 хвилин. Кращий показник готовності страви – це її рум'яна верхівка. Коли пиріг охолоне, посипте його цукровою пудрою.
Заливний пиріг з вишнею
Цей пиріг також має легкий рецепт, але на смак більш м'який, ніж тертий, через бісквітне тісто. Ще одна особливість заливного пирога – це не свіжі, а заморожені вишні. Щоб переконатися в його неперевершеному смаку – приготуйте самі за нашим рецептом.
Інгредієнти для заливного пирога з вишнями:
- борошно пшеничне – 300 г;
- цукор – 100 г;
- сіль – у пучках;
- заморожена вишня – 500 г;
- сметана – 100 г;
- яйце – 3 шт;
- розпушувач – 1 упаковка.
Як приготувати смачний заливний пиріг:
1. Просійте борошно і перемішайте з розпушувачем.
2. Ретельно змішайте яйця, сметану і цукор і додайте масу в борошно.
3. На заздалегідь застелену пергаментом форму викладіть ягоди, щоб вони вкрили не лише дно, але і бортики.
4. Поверх ягід вилийте тісто. Його ідеальна консистенція повинна бути як густа сметана.
5. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте протягом 40-50 хвилин до рум'яного верху.
6. Коли пиріг буде готовий, його можна посипати горіхами, цукровою пудрою, шоколадом або кондитерськими прикрасами.
Пиріг з вишнями і сиром
Випічка з сирно-вишневою начинкою – одна з найбільш смачних і просто-таки тане у роті. Такий пиріг приємно здивує ваших гостей, особливо, якщо він буде зроблений з любов'ю.
Інгредієнти для приготування пирога з вишнями і сиром:
Для приготування тіста вам знадобиться:
- вершкове масло – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- борошно пшеничне – 300 р.
Для начинки візьміть:
- сир (5-20% жирності) – 500 г;
- вишні без кісточок – 350 г;
- сметану – 250 г;
- цукор – 100 р.
Етапи приготування вишневого пирога:
1. Для того, щоб отримати м'яке тісто, розітріть масло з цукром, додайте яйця, борошно і розпушувач, після чого замісіть все.
2. Змастіть форму маслом, викладіть тісто і зробіть бортики 1,5 см у висоту.
3. Щоб приготувати начинку, змішайте сир зі сметаною і цукром, додайте вишню і знову перемішайте.
4. Викладіть начинку на тісто і відправте в попередньо розігріту до 180°C духовку. Випікати рекомендується 30-40 хвилин.
Пиріг з вишнею на кефірі
Ця страва є також одною з найбільш простих у приготуванні. До вишні в якості начинки можна додати й інші ягоди – так буде ще смачніше.
Що вам знадобиться для вишневого пирога на кефірі:
- яйця – 3 шт;
- вишні – 200 г;
- борошно пшеничне – 1 склянка;
- цукор – 150 г;
- кефір – 200 г;
- масло вершкове – 1 ч. л.;
- розпушувач – 1,5 ч. л.;
- цукрова пудра – 2 ч. л.
Як приготувати вишневий пиріг на кефірі:
1. Відокремте ягоди від кісточок. Якщо у вас була заморожена вишня, то її потрібно розморозити і злити весь сік.
2. Збийте цукор і яйця, додайте кефір і знову перемішайте.
3. Просійте борошно і додайте до нього розпушувач.
Тісто для пирога з вишнями має бути такої ж консистенції, як на оладки. Якщо ви отримали занадто рідку масу, додайте борошна.
4. Змастіть форму для випікання пирога маслом і влийте тісто – воно повинне лягти рівномірним шаром. Розкладіть ягоди.
Деякі господині вважають за краще закривати начинку ще одним шаром тіста, роблячи його фігурним.
Пісочний пиріг з вишнями та сметаною
Якщо ви хочете приємно здивувати гостей своєю кулінарною майстерністю, приготуйте їм вишневий пиріг зі сметанною заливкою. Він не тільки ніжний і приємний на смак, але і вельми бюджетний.
Для тіста вам знадобиться:
- масло вершкове – 100 г;
- борошно пшеничне– 200 г;
- розпушувач – 0,5 ч. л.;
- сіль – у пучках;
- яйце — 1 шт;
- ванілін – на кінчику ножа;
- цукор — 100 р.
Для начинки візьміть:
- крохмаль – 1 ст. л.;
- вишню – 500 г;
- ванілін – 1/4 ч. л.;
- цукрову пудру — 1/3 склянки.
- густу сметану – 150 г;
Готуємо пісочний пиріг з вишнею:
1. Розігрійте вершкове масло до кімнатної температури і розріжте його на невеликі шматочки.
2. Додайте сіль, ванілін, цукор і розпушувач, розмішайте все з маслом до однорідності.
3. В отриману суміш влийте збите яйце і добре перемішайте.
4. Просійте пшеничне борошно і додайте його до тіста. Вимісіть і сформуйте кулю з тіста. Помістіть в холодильник на 30 хвилин.
5. Після того, як тісто охолоне, розподіліть його по дну і бортикам форми, попередньо змазані олією.
6. Припудріть тісто крохмалем і рівномірно розподіліть по ньому ягоди.
7. Відправте в духовку (180°C) і випікайте 30 хвилин.
Готуємо крем:
Додайте в сметану масло і цукрову пудру, злегка перемішайте.
Після того, як дістанете пиріг з духовки, дайте йому кілька хвилин охолонути і залийте кремом. Коли виріб охолоне остаточно, помістіть його на кілька годин в холодильник (краще всього на 3 години), щоб крем загус, а тісто як слід просякло.
Смачного!
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 18:25На Дніпропетровщині викрили на хабарі голову райсуду ФОТО
- 17:21 На Харківщині окупанти вдарили по вокзалу: Є поранені
- 17:06Експерт: СБУ розширила перелік цілей по яким б'є в рф – настала черга великих нафтобаз
- 16:31Агент фсб, який "змалював" укріпрайони на Харківщині, сів на 15 років
- 16:19YouTube XSPORT досяг позначки 500 000 підписників
- 16:16росіяни атакували Суми та Дніпропетровщину
- 15:24 На Донеччині через атаки росіян загинули чотири людини, ще шестеро — поранені
- 14:28На Волині двох прикордонників запідозрили у переправленні понад 200 ухилянтів до Польщі
- 13:10"Приходьте люди на вечір у Клюб": Олег Скрипка запрошує на грандіозний ювілейний концерт на честь свого 60-річчя
- 12:48Росіяни з дрона атакували вантажівку на Херсонщині
- 12:10Прикордонники натрапили на засідку ворожої ДРГ на Сумщині
- 12:00Подробиці вибуху в Миколаєві: Здетонували боєприпаси, загинуло двоє військових
- 11:40Через обстріл постраждала вітрова електростанція на півдні, — Міненерго
- 11:28Подробиці удару по Черкащині: Ворог вдарив ракетами по Смілі ФОТО
- 10:53Папа Римський Франциск закликав усі країни, що воюють, шукати перемовин і миру
- 10:42 На Хмельниччині чоловік відкрив вогонь з рушниці по правоохоронцях ФОТО
- 10:16Правоохоронці затримали киянина, який за гроші обіцяв військовозобов'язаному довідку про інвалідність
- 10:01СБУ заявила про успішне затримання російського "крота" у Силах оборони на Харківщині ФОТО
- 09:36Столичні патрульні врятували паралізованого чоловіка, що пролежав у власному гаражі кілька днів