Весняні салати: 7 рецептів для здоров'я та краси

Навесні найкращим перекусом або гарніром стане салат, адже в цю пору на базарах з'являється зелень і довгоочікувані перші овочі

Журналіст стрічки новин
Весняні салати: 7 рецептів для здоров'я…
Фото: Pixabay

Depo.ua пропонує спробувати приготувати ці салати, щоб насолодитися їх весняним смаком.

Салат з редискою і капустою

Салат з редисом та капустою

Інгредієнти: половина качана молодої капусти, 1 пучок редиски, 4 молодих огірочка, зелена цибуля, пучок кропу, 3 варених яйця, 4 столових ложки сметани, олія соняшникова 2 столових ложки, хрін 1 чайна ложка, спеції і сіль за смаком.

Приготування: капусту тонко шаткуємо, яйця, редис і огірки нарізаємо кубиком, подрібнюємо зелень, змішуємо. Окремо готуємо соус зі сметани, олії, хрону і спецій. Заправляємо. Готово!

Легкий салат з овочів

Легкий салат из овощей 

Продукти: салат листовий — 100 г; свіжий огірок — 1 шт.; свіжі помідори черрі (можна замінити будь-якими свіжими помідорами) — 7 шт.; редис — 5 шт.; цибуля зелена — 50 г; кріп — 25 г; яйця в круту — 2 шт.; сметана — 200 г.

Приготування: нарізаємо овочі та зелень, солимо і перчимо. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.

Салат з дайкону

Салат из дайкона

Інгредієнти: 1 редька дайкон, 1 морква, 1 яблуко, 3 ст.л. сметани, 1 ч.л. баварської (солодкої) гірчиці, 2 ст.л. соєвого соусу, кунжут.

Приготування: дайкон і моркву очистити і натерти на тертці для корейської моркви. Яблуко, можна прямо зі шкіркою також натерти.

Заправка: змішуємо гірчицю, сметану і соєвий соус. Така заправка також підходить і до багатьох інших овочевих салатів. Звичний смак заграє з нею новими нотками.

Змішайте всі інгредієнти з заправкою, посипте салат обсмаженим кунжутом.

Салат зі шпинату з сочевицею

Салат из шпината с чечевицей

Беремо: 200 г шпинату, 150 г зеленої сочевиці, 1 болгарський перець, 100 г сиру фета, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. бальзамічного оцту, 1 зубок часнику, 1 гілочку чебрецю, сіль, перець.

Приготування: сочевицю добре промити і залити окропом в пропорції 1:2, довести до кипіння. Покласти в сочевицю гілочку чебрецю (якщо він мелений — пару щіпок), подрібнений часник, і варити ще 30 хвилин під закритою кришкою. Коли сочевиця приготується, вийняти чебрець і остудити.
Тим часом можна спекти перець. Розігрійте духовку і покладіть в неї перець, запікайте близько 10 хвилин. Можна також приготувати його на грилі. Коли перець охолоне, очистіть його від шкірки і насіння, наріжте середніми кубиками.

Заправка: у великій мисці збийте вінчиком бальзамічний оцет і оливкову олію. Посоліть і поперчіть.

Викладіть у миску з заправкою промите листя шпинату, теплу сочевицю і кубики перцю. Перемішайте все і посипте зверху кубиками фети.

Звичайний салат з незвичайним соусом

Обычный салат с необычным соусом

Беремо: білокачанну капусту, 1 стебло селери, 3-4 помідори-чері, 1 пучок кропу, щіпку каєнського перцю, 1 ст.л. діжонськой гірчиці, 2 ч.л. хрону, 1 ч.л. соусу Табаско, 2 ч.л. винного оцту, 5 ст.л. рослинної олії, сіль, перець.

Приготування: шаткуємо капусту, ріжемо дольками селеру, подрібнюємо кріп, помідори-чері розрізаємо навпіл.

Заправка: збиваємо вінчиком гірчицю, хрін, Табаско, винний оцет, рослинну олію, чорний мелений перець, сіль.

Заправляємо салат, перемішуємо, залишаємо в холодильнику на годину. Якщо любите дуже гострий салат, перед подачею можна посипати каєнським перцем.

Легкий салат з печінкою тріски

Легкий салат с печенью трески

Беремо: 200 г листя салату, 1 банку печінки тріски, 0,5 банки маслин без кісточок, 4 перепелиних яйця, петрушку, лимон.

Приготування: листя сала промити, висушити, порвати і викласти на тарілку. Викласти на листя печінку тріски, розрізані навпіл маслини, подрібнену петрушку. Перепелині яйця відварити, натерти на тертці, посипати зверху на салат.

Цей салат можна нічим не заправляти або збризнути зверху лимонним соком.

Зелений салат з лососем

Зеленый салат с лососем

Беремо: 150 г зеленого салату, 150 г слабосоленого лосося, 12 шт. дрібного редису, жменя волоських горіхів, 2 ст.л. подрібненого кропу, 0,5 лимона, 2 ст.л. обліпихової олії, сіль, перець.

Приготування: горіхи подрібнити, можна трохи обсмажити на сухій сковороді. Лосось порізати дрібними кубиками, перемішати з горіхами. Листя салату порвати, редис нарізати брусочками, перемішати разом з кропом.

Заправка: вилити в миску олію обліпихи, вичавити сік лимона, додати сіль, перець, збити все вінчиком. Половиною заправки полити салат з редискою, викласти на тарілку. У центр салату помістити рибу з горішками, полити все заправкою, що залишилася.

Фото: Pixabay

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme