UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені виявили нові корисні властивості шоколаду

Регулярне вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи миготливої аритмії - фібриляції передсердь

Такого висновку дійшла міжнародна команда дослідників, до якої увійшли американські, канадські і данські вчені. Результати дослідження описані у журналі Heart, передає Depo.ua з посиланням на "Информинг".

Вчені помітили, що найсильніший взаємозв'язок між зниженням ризику появи фібриляції передсердь і вживанням шоколаду помічена в разі, коли жінки з'їдають одну порцію (30 г) шоколаду в тиждень, а чоловіки - від 2 до 6 порцій. У випадку з жіночою статтю ймовірність розвитку миготливої ​​аритмії знижувалася на 21%, у другому - на 23%.

Відповідні висновків дослідники зробили, коли проаналізували дані про 55 тисяч жителів Данії обох статей, стан здоров'я яких, відстежувалася протягом 3,5 років - з грудня 1993-го року по травень 1997-го.

Вчені відзначають, що найбільше користі приносить темний шоколад. Однак під час дослідження фахівці не стежили за тим, який саме шоколад вживали данці в період спостережень.

У своєму минулому дослідженні вчені показали, що регулярне, але помірне вживання продуктів з какао, зокрема, темного шоколаду, дуже сприятливо впливає на стан кровоносних судин людини. Такий ефект фахівці пов'язують з флавоноїдами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme