Вчені назвали найнебезпечніші продукти харчування

Група вчених з Університету Наварри (Іспанія) опублікувала перелік продуктів, які всерйоз прискорюють старіння людських організмів

Вчені назвали найнебезпечніші продукти х…

Про це пише видання La Vanguardia, передає Depo.ua з посиланням на vgolos.com.ua.

Всього іспанські вчені провели експеримент за участю 886 людей у віці від 57 до 91 року. Вони довго і ретельно вивчали зв’язок між тим, як харчувалися волонтери, і довжиною їхніх теломерів. Теломер – ділянка ДНК, що складається із великого числа повторів та розташована на кінці лінійної хромосоми. Основна роль теломер — захист ДНК. В кінцевому підсумку, з’ясувалося – люди, які споживають в їжу більше трьох порцій продуктів на день з високим ступенем обробки, удвічі вкорочують свої теломери.

Дослідники вважають, що вживання їжі з високим ступенем обробки прискорює старіння клітин тіла. В першу чергу це хлібобулочні вироби і снеки, газовані напої, різні десерти, кукурудзяні пластівці з цукром, напівфабрикати, а також відновлені м’ясні продукти.

Всі вищевказані продукти відрізняються вкрай високим вмістом консервантів, барвників, цукру, жиру і солі. При цьому в них гостра нестача вітамінів і клітковини. У дослідницькому проекті іспанських вчених йдеться недвозначно – вживання таких продуктів "обрубує" кінцеві ділянки хромосом (т.зв. теломери). Вони зазвичай стають коротшими у літніх (через цілком природні процеси в організмі) людей. Тим не менше, продукти, які зазнали високого ступеня обробки дуже прискорюють такий процес.

Нагадаємо, вчені показали прилад, що дозволяє відчути смак їжі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme