Цибуля і сир знижують артеріальний тиск, – вчені

Вчені досліджували групу продуктів щодо їх впливу на артеріальний тиск

Американські дослідники з Університету Пенсильванії називали сир ефективним продуктом для зниження кров'яного тиску. Його молочні білки виступають у ролі антиоксиданту, покращуючи циркуляцію крові, що призводить до зниження тиску, передає Depo.ua з посиланням на "УкрМедіа".

Інша група вчених ще одним продуктом для зниження тиску назвала цибулю. У цьому овочі є вітаміни А, В, К, РР, С, ефірні олії, мінерали. Вони зміцнюють імунітет, сприяють кращому обміну речовин, очищають організм, покращують роботу судин. Крім того, цибуля має антимікробні властивості та зменшує рівень холестерину.

При цьому медики рекомендують радитися з лікарем до переходу на цибульну або сирну (як і будь-яку іншу) дієту. Крім корисних властивостей, продукти можуть завдати шкоди, наприклад, через алергію або можуть бути несумісними за наявності інших захворювань. Наприклад, цибуля шкідлива для людей із виразкою шлунку, хворобами печінки, нирок тощо.

Вчені також відзначають, що справа не у якомусь одному продукті, важливий комплекс. За наявності підвищеного тиску уникайте занадто жирної та іншої їжі, яка закупорює судини. Більше відпочивайте, уникайте стресів та емоційного навантаження, займайтеся фізкультурою, але не виснажливим спортом, частіше виходьте на прогулянки.

Нагадаємо, поради щодо діабету допоможуть жити краще.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"