Три страви із гарбуза за рецептами Джеймі Олівера

Гарбуз дуже корисний для шлункового тракту. А страви з нього виходять не тільки смачні і корисні, але і красиві

Три страви із гарбуза за рецептами Джейм…

Салат із гарбуза в азіатському стилі

Інгредієнти: 2 маленькі гарбузи, оливкова олія, насіння коріандру, сухий перець чилі (цілий), 0,5 ч.л. кориці, качка, будь-які спеції і трави на ваш смак, сіль, перець.

Для заправки: 2 лайми, оливкова олія, 1 ч.л. кунжутної олії, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. тростинного цукру, свіжий перець чилі, половинка зубчика часнику, 4-5 пір'їн зеленої цибулі, пучок кінзи, пучок м'яти.

Приготування

1. Натерти качку спеціями і травами, посолити, поперчити і відправити в розігріту духовку на 2 години.

2. Розрізати гарбузи, очистити від насіння (насіння не викидайте), промити, нарізати маленькими часточками. Розкласти гарбуз у формі з високими бортиками, посолити і поперчити, трохи збризнути оливковою олією.

3. Розмолоти в ступці насіння коріандру, перець чилі, додати корицю, перемішати і втерти спеції в гарбуз.

4. Запікати при температурі 180 ° С 45 хвилин (якщо духовка дозволяє, то краще запікати гарбуз паралельно з качкою).

5. Гарбузове насіння підсмажити на сухій розпеченій сковороді.

6. Для заправки в невелику миску вичавити сік з лаймів, влити таку ж кількість оливкової олії, потім кунжутну олію, соєвий соус, додати тростинний цукор, натерти на дрібній тертці трохи свіжого чилі і часник, нарізати кілька пір'їн зеленої цибулі і третину кінзи, порвати листя м'яти. Все перемішати.

7. Відокремити м'ясо качки від кісток, покласти в глибоку миску. Посипати гарбузовим насінням, викласти гарбуз, посипати рештою дрібно порубаних трав: м'ятою, кінзою і зеленою цибулею.

8. Полити заправкою, перемішати, викласти на тарілку, ще раз прикрасити м'ятою, коріандром і зеленою цибулею.

Гарбузовий суп з сирними грінками

Інгредієнти: гарбуз будь-якого сорту із щільною м'якоттю вагою трохи більше 3 кг, 2 стеблини селери, 2 червоні цибулини, оливкова олія, 2 морквини, 2 зубчики часнику, кілька гілочок розмарину, 2 л курячого бульйону, сіль, перець - за смаком.

Для грінок: чіабатта або багет, оливкова олія, пучок шавлії, будь-який твердий сир.

Приготування

1. Гарбуз очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками, селеру і цибулю - великими шматками. В скороварку налити оливкову олію, покласти цибулю і селеру, поставити на плиту. Обсмажувати кілька хвилин. Якщо у вас немає скороварки, не біда, все те ж саме відмінно приготується і в звичайній великій каструлі, просто вам знадобиться трохи більше часу.

2. Додати нарізану моркву, рубаний часник і листочки розмарину. Посолити і поперчити. Як слід струсити каструлю і знову поставити на вогонь. Покласти гарбуз і залити курячим бульйоном. Якщо ви готуєте в скороварці, то варити протягом 10 хвилин. Якщо у вас звичайна каструля, то готуйте суп під кришкою 40 хвилин.

3. Тим часом приготуйте грінки з сиром в італійському стилі. Наріжте чіабатту або багет тонкими скибочками. Розігрійте оливкову олію на сковороді, покладіть в олію листя шавлії і ретельно підсмажте протягом 40 секунд, викладіть шавлію на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Кожен шматочок хліба занурте в олію, що залишилася. Натерти на хліб твердий сир і акуратно притиснути, щоб сир щільно тримався на кожному шматочку. Обсмажити з двох сторін на чистій сухій сковороді по хвилинці.

4. Готовий суп збити блендером, маса повинна стати шовковистою. Обов'язково спробуйте, чи достатньо солі і перцю, якщо ні, посоліть / поперчіть і збийте ще раз.

5. У глибоку чашку викласти 2 грінки, налити суп, прикрасити підсмаженою шавлією, полити оливковою олією.

Гарбузові кекси

Інгредієнти (на 12 кексів): 1 мускатний гарбуз невеликого розміру (знадобиться 400 г гарбуза з тонкою ніжною шкіркою), 400 г тростинного цукру, 4 яйця, щіпка солі, 300 г борошна, 2 ч.л. з гіркою розпушувача, 1 ч.л. кориці, жменя волоських горіхів, 175 мл оливкової олії extra virgin.

Для крему: 1 клементин (можна замінити маленьким апельсином або мандарином), 1 лимон, сметана (кількість на ваш розсуд), стручок ванілі, 2 ст.л. цукрової пудри, сухі квіти лаванди - за бажанням

Приготування

1. Гарбуз нарізати скибочками і за допомогою блендера або кухонного комбайна перетворити на пюре. Додати всі інші інгредієнти в зазначеній послідовності і ще раз як слід збити.

2. Розкласти суміш у формочки на 3/4. Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 20 хвилин.

3. Для крему зняти цедру з клементину і лимону, вичавити сік з половини лимону, додати сметану, насіння ванілі і цукрову пудру. Ретельно перемішати.

4. Викласти крем на повністю охоловші кекси, за бажанням натерти ще цедри клементина і прикрасити квітками лаванди.

Фото: jamieoliver.com

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme