ТОП-4 страв, які не варто розігрівати в мікрохвильовій печі

Фахівці вказали на продукти, зовнішній вигляд і смакові якості яких будуть кращими, якщо розігріти їх на плиті або в духовці

Після тривалого робочого дня розігріти в мікрохвильовці заздалегідь запечену картоплю – чудовий варіант вечері. Однак є низка продуктів та страв, яким потрібно більше часу на розігрів, повідомляє depo.ua з посиланням на The Independent.

Чотири страви, які не потрібно розігрівати в мікрохвильовій печі, виглядають так:

1. Запіканка. Щоб поласувати смачною запіканкою, слід додати до страви трохи води, накрити форму фольгою і поставити до духовки, температура якої 160 градусів.

2. Піца. Багато людей стверджують, що на другий день піца смачніша, якщо їсти її холодною. Однак якщо ви все-таки хочете її розігріти, поставте її до духовки, відрегулюйте температуру до 190 градусів і випікайте, поки не розплавиться сир. Піца буде ніжною та хрусткою.

3. Паста. Щоб розігріти нічим не заправлені макарони, покладіть їх до каструлі, влийте трохи киплячої води і підігрівайте на середньому вогні близько 30-45 секунд.

Якщо ж паста була приготована з додаванням вершкового масла або соусу, розігрівати її необхідно на слабкому вогні, поклавши трохи масла або соусу додатково і постійно помішуючи.

4. Картопля фрі. Розігріта у мікрохвильовій печі картопля фрі змінює свій смак і текстуру в гірший бік. Щоб страва була смачною, експерти рекомендують полити олією дно антипригарної сковороди, викласти картоплю і смажити до тих пір, поки не з'явиться красивий золотистий колір. Потім картоплю потрібно буде висушити на паперовому рушнику й посипати сіллю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme