ТОП-10 ситних продуктів, які допоможуть вам схуднути

"Головна перешкода для людини, яка вирішила сісти на дієту, – відчуття голоду. Але із цими продуктами, які насичують, воно перестане бути вашою проблемою"

Про це пише дієтолог Синтія Сасс у колонці для Motto, передає Depo.ua.

"Найбільше насичують продукти, що містять клітковину, білок і рослинні жири", – зазначає Сасс.

Вона розповідає, які продукти допоможуть вам їсти менше і втрачати калорії, при цьому не відчуваючи голоду:

1. Картопля

Картопля – перший у знаменитому Індексі ситності, опублікованому в Журналі клінічної дієтології в 1995 році. Одна середнього розміру картоплина містить 168 калорій, 5 грамів білка і 3 грами клітковини. Саме тому вона так добре насичує.

2. Яблука та груші

У сотні калорій ви отримуєте від 4 до 6 грамів клітковини, яка пригнічує відчуття голоду, а також багато антиоксидантів. Ці фрукти допомагають підтримувати здоровий баланс бактерій у шлунку, допомагаючи відчути себе ситим і перемагаючи печію, яка загрожує розвитком проблем із серцем і появою діабету.

3. Мигдаль

Якщо ви шукаєте ідеальну закуску в дорогу, це мигдаль. Перекусивши мигдалем, будете ситі протягом усього дня і менше з'їсте за обідом. Ідеальна порція – 22 горіхи – містить 160 калорій. При цьому отримуєте 3 грами клітковини, 6 грамів білка та багато вітаміну Е, корисного для шкіри, волосся і нігтів.

4. Какао-боби

Ви, мабуть, чули, що чорний шоколад корисний для серця, а також містить багато антиоксидантів. Але чому він так насичує? Справа в тому, що він активує серотонін, що викликає відчуття щастя. Але при цьому шоколад також містить багато цукру, тому деякі експерти рекомендують їсти самі какао-боби.

5. Лимони

Додавайте сік лимона у всю їжу – від води до салатів, смузі і риби. Він майже не містить калорій, і не лише додає смаку їжі, але й багатий клітковиною, яка може зменшити відчуття голоду.

6. Яйця

Два великих зварених круто яйця містять усього 140 калорій і 2 грами цілісного протеїну – а значить, усі 9 необхідних вашому організму амінокислот, які він не в змозі виробляти самостійно. Яйця також допомагають стабілізувати рівень цукру в крові.

7. Гаряча вівсянка

Коли мама говорила вам їсти кашу, вона мала рацію. Просто слідкуйте за тим, щоб вона добре проварилася. Добре проварена вівсянка містить менше калорій, ніж сира, залита йогуртом або молоком.

8. Авокадо

Для авокадо характерна висока жирність, але йдеться про хороші жири. Рослинні жирні кислоти авокадо володіють протизапальною дією, що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також полегшує артрит. Крім того, половина авокадо містить сім грамів клітковини.

9. Малина

Ягоди інколи коштують дорожче, ніж інші фрукти, і це може змусити вас їсти їх повільніше, смакувати, одержувати більше задоволення від їжі. Дозріла на сонці малина солодка на смак, але містить напрочуд мало цукру (всього п'ять грамів на чашку) і багато клітковини (вісім грамів на чашку). Іншими словами, солодкість, яка не призведе до стрибка цукру.

10. Риба

Риба – це ще одне дуже хороше джерело білка. Найчастіше риба має низький вміст жиру. Але навіть більш жирні види риби, як лосось, містять здорові жири омега-3.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme