Тарт, клафуті, смузі: Що приготувати з полуниці

Сезон полуниці у розпалі, тому у вас ще є можливість встигнути зробити найсмачніші страви з цієї ягоди

Тарт, клафуті, смузі: Що приготувати з п…

Depo.ua підкаже, що приготувати з полуниці, яка є не тільки смачною, а й дуже корисною ягодою.

ТАРТ З ПОЛУНИЦЕЮ

рецепт полуничного тарту

Складові для тіста тарту:

  • борошно – 200 г;
  • холодне вершкове масло – 115 г;
  • сіль – 1/4 ч. л.;
  • дрібка цукру;
  • 2 ст.л. холодної води.

Начинка для тарту:

  • заварний крем;
  • полуниця – 400 грамів;
  • полуничне желе.

Рецепт приготування полуничного тарту

Спочатку слід приготувати тісто. Борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Змішуємо до отримання жирної крихти. Згодом додаємо воду і швидко замішуємо тісто. Це можна робити руками, блендером чи міксером.

Формуємо тісто у кулю і кладемо у харчовій плівці в холодильник на годину. 

У цей час у вас є змога приготувати заварний крем. Це може бути зроблений крем з нуля чи куплений готовий.

Тісто потрібно розкачати і покласти у круглу форму, притиснути і прибрати надлишки. Змащувати форму не потрібно, бо тісто містить достатньо масла.

Зверху кладемо фольгу, у яку потрібно покласти рис, квасолю чи щось помірно важке, аби після випікання дно не піднялося і ми мали місце для начинки.

Випікати слід 10 хвилин при 180 градусах, згодом виймаємо фольгу і потрібно наколоти дно виделкою. Запікаємо ще 10 хвилин.

За цей час слід почистити і помити полуницю. Ріжемо на четвертинки.

Після того, як основа охолоне, наповнюємо її заварним кремом. Зверху викладаємо полуницю і за бажанням заливаємо желе. 

Нехай торт побуде у холодильнику декілька годин.

Смачного!

КЛАФУТІ З ПОЛУНИЦЕЮ

клафуті з полуницею

Складові:

Ром – 1 ст.л;

Цукор – 100 г;

Борошно – 120 г;

Полуниця – 400 г;

Молоко – 400 мл;

Яйце – 6 шт;

Цукрова пудра – для посипання;

Масло вершкове – для змащення.

Спосіб приготування клафуті з полуниці:

1. Розігрійте духовку до 180 С.

2. Полуницю помийте і обсушіть. 

3. Змастіть вершковим маслом форму і викладіть ягоди в форму.

4. Підігрійте молоко в каструльці на середньому вогні.

5. У великій мисці змішайте злегка збиті яйця, цукор, борошно і ром.

6. Додайте гаряче молоко. Добре розмішайте.

7. Вилийте тісто на ягоди в формі. Запікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Смакуйте з кавою або чаєм. Смачного!

СМУЗІ З ПОЛУНИЦЕЮ

смузі з полуницею

Інгредієнти для полуничного смузі:

Полуниця – 350 г;

Кефір (не більше 2,5% жирності);

Мед – 1 ст. ложка

М'ята, лід.

Спосіб приготування полуничного смузі:

Усі складові взбити блендером чи міксером. Смузі потрібно готувати перед вживанням і пити натщесерце.

Смачного!

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme