Сім продуктів, які продовжують життя

Американські вчені назвали сім продуктів, які позитивно впливають на здоров'я і сприяють довголіттю

Особливі вітаміни, макро - і мікроелементи, що містяться в продуктах, пов'язують з профілактикою більшості захворювань, а також вони допомагають зміцнити здоров'я серця, мозку та опорно-рухового апарату, передає depo.ua з посиланням на Care 2. Тому фахівці рекомендують включити в раціон і регулярно вживати наступні продукти:

1. Волоські горіхи

Численні дослідження показують, що люди, які регулярно вживають волоські горіхи, мають набагато менше шансів розвитку серцево-судинних захворювань і раку, ніж ті, хто відмовився від вживання горіхів. Більше того, вони є ефективним профілактичним засобом проти раку кишечника.

2. Продукти, багаті жирними кислотами Омега-3

Дані кислоти відіграють важливу роль в здоров'ї мембрани кожної клітини організму і допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб. Вони захищають від серцево-судинних захворювань та інсульту, допомагають зменшити симптоми гіпертонії, позбавляють від болю в суглобах та інших ревматоїдних проблем, а також - від деяких шкірних захворювань.

3. Кава

Незважаючи на те, що багато вчених звинувачують каву в провокуванні розвитку різних хвороб, напій насправді несе більше користі. Як показують дослідження, помірне вживання кави покращує мозкову діяльність і підвищує стійкість до стресів, тим самим допомагає продовжити життя.

4. Цільнозернові продукти

Дослідження показують, що цільнозернові культури знижують рівень холестерину та нормалізують кров'яний тиск. Більше того, у людей, які вживають не менше 70 грам (близько чотирьох порцій) цільного зерна на день, загальний ризик смертності на 22% нижче, ніж у тих, хто вживав мало цільнозернових продуктів або не їв їх взагалі. Ризик смерті від серцево-судинних захворювань становить 23 відсотки нижче, а від раку – на 20 відсотків.

5. Чорний шоколад

Шоколад несе величезну користь здоров'ю, але якщо тільки вміст у ньому какао не нижче 70 відсотків. Як стверджують британські вчені, чорний шоколад здатний значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

6. Чорниця

Багато ягід є дуже корисними для здоров'я, але чорниця містить найбільшу кількість антоціанів - речовина, яка зміцнює судини і нормалізує кров'яний тиск. Більше того, регулярне вживання чорниці на 34 відсотка знижує ризик розвитку хвороб серця.

7. Зелень

Численні дослідження показують, що регулярне вживання зелені значно скорочує ризик розвитку слабоумства і когнітивних дисфункцій. Вчені впевнені, що щоденне вживання більше однієї порції зелених листових овочів допоможе зберегти здоров'я і ясність мислення на довгі роки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme