Секрети приготування фрешів і натуральних енергетиків: майстер-клас

Juicing-фахівець Тетяна Шадріна провела майстер-клас, на якому розповіла, як отримати максимум користі від фруктів і овочів

Секрети приготування фрешів і натуральни…

Кирило Чуботін/ДеПо

Надзвичайно корисні ензими, що містяться у свіжих фруктах і овочах, при термічній обробці, на жаль, руйнуються. Тому набагато краще вживати овочі і фрукти у свіжому вигляді, передає ДеПо.

За рекомендацією дієтологів, добова доза вітамінів, мінералів і інших корисних речовин, необхідних для дорослої людини, міститься в 1 кг свіжих овочів і фруктів, а для дитини - в 0,5 кг. Зрозуміло, з'їсти таку кількість фруктів і овочів за день завдання не з легких. Тому простіше і корисніше вживати овочі і фрукти у вигляді свіжовіджатих соків.

Крім того, з соків засвоюється набагато більше поживних речовин в порівнянні з їжею в твердому вигляді.

Фітохімічні речовини

В овочах і фруктах містяться фітохімічні речовини, які надають рослинам їх природний специфічний колір, смак і запах.

У білих овочах і фруктах міститься алліцин, який бореться з раком, вбиває отруйні речовини і сприяє здоров'ю кісток. Сюди відносяться лук, часник, білий виноград і так далі.

Каротином багаті жовті і помаранчеві фрукти і овочі, такі як морква, апельсини, абрикоси, гарбуз та ін. Каротин відновлює клітини, зміцнює імунітет і покращує стан шкіри.

Фіолетові овочі і фрукти містять антоціан, який зменшує окислювальні процеси в організмі, покращує зір і роботу серцево-судинної системи.

Лікопін входить до складу червоних фруктів і овочів, наприклад, томатів і гранатів. Ця речовина чинить протиракову дію, зміцнює імунітет і здоров'я сердечного м'яза.

Зелені овочі і фрукти багаті лютеїном (капуста, селера, спаржева квасоля і так далі). Лютеїн знімає втому і запобігає старінню організму.

Сокова програма на 7 днів

Дієтолог пропонує програму, яка полягає у вживанні свіжовіджатих соків протягом тижня. На кожен день пропонується свій фреш. В ідеалі в ці дні їжу слід замінити цими соками (їх потрібно готувати впродовж дня і випивати по склянці з невеликими часовими проміжками).

Таке сокове харчування допоможе провести детоксикацію організму, а також удосконалити своє тіло і зберегти молодість, красу і здоров'я.

День 1. Очищення

Зелений сік

- 1 огірок

- 1 пучок шпинату

- 1 гілка селери

- білий виноград

У такому соку повинен переважати шпинат. Адже, як говорять французи, він є «мітлою» для кишечника. За бажання в напій також можна додати лимон, базилік, яблуко.

Взагалі усі зелені соки є прекрасними натуральними енергетиками.

День 2. Поживність

Червоний сік

- 3 помідори

- 1/2 солодкого перцю

- червоний базилік

- суміш перців (червоний пекучий, чорний, рожевий і так далі) - за смаком

День 3. Енергія і спалювання жирів

Жовтий сік

- 1 маленький ананас

- 1 огірок

- гілочка м'яти (меліси)

День 4. Омолоджування організму (поліпшення шкіри, зору, пам'яті)

Фіолетовий сік

- темний виноград

- червонокачанна капуста

У сік можна також додати фіолетовий базилік, салат ромен, чорницю, ожину й інші фіолетові овочі і фрукти.

День 5. Детоксикація

Білий сік

- 3 груші

- 100 г листя капусти

У цей сік можна за бажання додати корінь імбиру і/або селеру.

День 6. Афродизіак

Рожевий сік

- кавун

- рожевий виноград

- фіолетовий базилік

Ще сюди можна додати грейпфрут, який, до речі, є відмінним жарознижуючим засобом.

День 7. Вимиваємо залишки шлаків

Помаранчевий сік

- 3 моркви

- 1 апельсин

Палючу нотку напою надасть корінь імбиру.

Раніше ДеПо розповів, як залишатися стрункою без дієт.


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme