Росіянам порадили з'їсти свої ялинки після свят

Читачів запевняють, що ялинку можна заварювати в чай, як приправу і готувати з нею морозиво

Про це йдеться в статті про те, що робити з новорічною ялинкою від Російської служби BBC News на сайті Delfi, передає Depo.ua.

Крім інших порад (віднести на переробку, посадити в саду) читачам радять потроху з'їсти дерево "наприклад, у вигляді хвойного чаю. Або саморобного морозива з ялиновим смаком", йдеться у статті.

Так, шеф-кухар ресторану Ritz в Лондоні Джон Вільямс у своїй кулінарній книзі радить порубати ялинку в якості напівфабрикату, щоб згодом використовувати при готуванні її пахучі і пряні голки, і пропонує рецепт крему з лимонної вербени і дугласовой ялиці.

Інший відомий кухар - Рене Редзепі, чий ресторан Noma в Копенгагені кілька років поспіль був визнаний кращим в світі, - теж не перший рік використовує в своїх стравах ялинову хвою як приправу.

Американські індіанці традиційно використовують багаті вітаміном С молоді відростки хвойного дерева в своїх заготовках і чаях.

Шеф-підприємець Джулія Георгаліс, що має в Лондоні міні-пекарню Bread Companion, каже, що ялинкову хвою можна використовувати в їжу різними способами.

"Ялинка на смак трошки нагадує ваніль, тож з неї виходить смачне морозиво. Ви просто готуєте заварний крем, додаєте трохи ялинової настойки, збиваєте - і в морозилку. Це досить просто зробити в домашніх умовах", - пояснює Джулія.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme