Риба відновлює здоров'я після серцевого нападу, - вчені

Уживання омега-3 жирів може допомогти людям відновитися після серцевого нападу

Серцево-судинні захворювання – причина смерті номер один у всьому світі, повідомляє depo.ua з посиланням на The Daily Mail.

Із них, близько 7,4 мільйонів випадків ­– від ішемічної хвороби серця й 6,7 мільйонів – після інсульту.

Люди, які долають наслідки серцевих нападів, мають ослаблене серце, якому потрібно допомагати відновитися.

Дослідники Медичної школи Гарварду виявили, що уживання 4 грамів рибного жиру протягом півроку покращило серцеву міць пацієнтів.

Нова розробка доводить, звичайний рибний жир може допомогти запобігти серцевій недостатності.

Жирні кислоти Омега-3, які є у великих кількостях в сардинах, лососі й форелі, покращують структуру м'язової тканини серця.

Учені з Гарварду досліджували 360 пацієнтів, які пережили серцеві напади. Половина з них отримали високу дозу Омега-3, решта – проходили стандартну відновлювальну терапію.
Перша група отримувала дозу жирних кислот 4 грами, що приблизно у 4 рази більше звичної дози. Оскільки вона була дуже високою, стан здоров'я всіх учасників дослідження ретельно контролювали.

Сканування показали, що після 6 місяців пацієнти мали на 5,6% менше рубцевої тканини серцевого м'яза, порівняно з тими, хто проходив стандартну процедуру реабілітації.

Лівий шлуночок у серцях пацієнтів, які уживали Омега-3 працював на 5,8% потужніше. Оскільки саме він відповідальний за перекачування крові в тілі, у цих учасників дослідження кров могла перекачуватися краще.

Доктор Раймонд Квонг розповів: "Серцева недостатність лишається серйозною проблемою й після серцевого нападу.

Наші результати показують, що Омега-3 жирні кислоти є безпечним та ефективним лікуванням. Очевидно, вони можуть бути перспективними для зниження частоти виникнення серцевої недостатності чи смерті".

Учений вважає, що саме рибний жир такий ефективний через свою здатність зменшувати запалення, допомагаючи процедурі заживання.

Омега-3, як відомо, покращують кровообіг, знижують тиск та зменшують накопичення жиру в артеріях людини.

Національна служба охорони здоров'я Британії (NHS) рекомендує їсти як мінімум 2 порції риби на тиждень. Одна із них обов'язково повинна бути жирною, щоб людина змогла отримати достатню кількість потрібних кислот.

Для того, щоб спожити 4 грами Омега-3 на день, потрібно з'їдати, наприклад, 200 грамів лосося – розповідають науковці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme