Depo.КУХНЯ: Рецепт пасти карбонара з беконом та пармезаном

У смачній рубриці Depo.КУХНЯ готуємо пасту карбонара, яка на ряду з піцою та брускетами є символом італійської кухні

Знавці пасти кажуть, що вперше змішали традиційні інгредієнти карбонари саме вуглярі, які працювали в Апеннінських горах. Від назви їх професії страву назвали Карбонарою. До речі, шанувальницею карбонари є італійська акторка Софі Лорен, яка у своїй книзі "Рецепти і спогади" згадує, як на зйомках у горах їхня знімальна група познайомилася з групою вугільників. Вони запросили знімальну групу скуштувати Карбонару. Паста припала Софі до душі і вона наступного дня повернулася до вуглярів за рецептом.

 

Depo. КУХНЯ  пропонує рецепт неймовірно смачної класичночї карбонари за традиційним італійським рецептом. 

ПРИГОТУВАННЯ: 

1. Перш ніж готувати карбонару, варто запам'ятати, що для страви беруть макарони твердих сортів пшениці. Щодо вершків: в традиційних італійських рецептах їх немає.

2.  Поки варяться спагеті, нарізаємо кубиками бекон (бажано той, де більше жирку). В ідеалі краще брати гуанчале – сиров'ялені свинячі щоки, але їх на ринку не завжди можна знайти, а от бекон є завжди. Тож, підсмажуємо бекон на сковорідці з розчавленим зубчиком часнику (Часник кладемо для того, аби він віддав бекону аромат, а опісля прибираємо), для гостроти додаємо перець.

3. Відварені спагеті (варимо не більше 8 хвилин) відкидаємо на друшляк, аби стекла вода. Далі беремо миску, розбиваємо туди два яйця і збиваємо їх вінчиком або виделкою із тертим пармезаном.

4 У сковорідку з беконом вкидаємо спагеті (попередньо прибравши розчавлений зубчик часнику), швидко перемішуючи, вливаємо яєчно-сирну суміш, швиденько продовжуючи мішати.

5. Викладаємо карбонару на тарілки, посипаємо ще трохи сиром, чорним перцем, прикрашаємо зеленню.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна