Названа головна небезпека надмірного вживання цукру

Фахівці з Лундського університету в Швеції з'ясували, що вживання цукру у великій кількості підвищує ризик серцево-судинних захворювань

 Стаття вчених опублікована в British Journal of Nutrition, передає Depo.ua.

У довгостроковому дослідженні, яке тривало 17 років, взяли участь близько 26 тисяч осіб, які не страждають на діабет і хвороби серця. Добровольці вели щоденники, де вказували, що саме вони їли кожен день, а також періодично проходили медогляди.

Для того щоб результати були якомога більш правдивими, вчені не тільки оцінили кількість уживаних солодких напоїв, а й проаналізували весь раціон учасників в цілому.

Встановлено, що у 5 відсотків людей, які з цукру отримували 15 відсотків добової кількості калорій, ризик розвитку інфаркту міокарда збільшився приблизно на третину. При цьому результати були скориговані з урахуванням факторів, які традиційно пов'язуються з серцево-судинними захворюваннями. До них відносяться куріння, вживання алкоголю і фізичні вправи.

Таким чином, фахівці прийшли до висновку, що цукор повинен становити не більше 10 відсотків від споживаних калорій щодоби.

Вчені планують продовжити дослідження, щоб виявити зв'язок надмірного вживання цукру з іншими захворюваннями.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme