UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Міжнародний день вегана: ТОП-3 рецепти неймовірних смаколиків

Міжнародний день вегана (World Vegan Day) - свято, що з'явилося 1 листопада 1994 року, коли Веганська спільнота (Vegan Society) відзначало своє 50-річчя

Міжнародний день вегана: ТОП-3 рецепти н…

Слово веган було утворено Дональдом Уотсоном (Donald Watson) з перших трьох і останніх двох букв англійського слова "vegetarian", передає Depo.ua.

Цей термін почав використовуватися веганські суспільством, заснованим Уотсоном 1 листопада 1944 року в Лондоні. Веганізм (веганство) - спосіб життя, який характеризується, зокрема, суворим вегетаріанством. Вегани - прихильники веганізму - харчуються і користуються тільки рослинними продуктами, тобто, повністю виключають в своєму складі компоненти тваринного походження.

Вегани - це суворі вегетаріанці, які не тільки виключають зі свого раціону м'ясо і рибу, але виключають і будь-які інші продукти тваринного походження - яйця, молоко, мед і тому подібні продукти. Вегани не носять одяг зі шкіри, хутра, вовни і шовку і, більш того, не користуються продуктами, які тестували на тваринах. Причини відмови можуть бути різними, але основна - це небажання бути причетним до вбивства тварин і жорстокого поводження з ними.

Якщо ви думаєте, що вегани їдять лише листя салату та запивають його фрешем з буряку та селери, то ви помиляєтеся...

Морквяний торт

Продукти для торту

Для коржів:
Вівсяне борошно або змелений соняшник — 1-2 склянки
Морква — 2 склянки м'якоті (6-8 середніх морквин)
Фініки — 2 склянки
Волоський горіх — 1,5 склянки
Мед — 3-4 ст. л.
Родзинки — 1 жменя
Сіль морська — ¼ ч. л.
Кориця мелена — ½ ч. л.
Кокосова олія — 2 ст. л. (за бажанням)
Для крему:
Волоські горіхи або кеш'ю — 2 невеликі склянки (замочити у воді на ніч)
Фініки — 2 шт.
Лимонний сік — 2 ч. л.
Кокосова олія — 1-2 ч. л.
Ванілін або ванільний екстракт — дрібочка
Сіль морська — ¼ ч. л.

Приготування:

Нарізаємо ножем 1/3 частину фініків на невеликі шматочки. Подрібнюємо всі інгредієнти для коржів у блендері. Горіхи можна подрібнити більш грубо ножем або подрібнити у блендері – на ваш вибір.

Ретельно перемішуєм усі інгредієнти.

Розділяємо готову масу на дві частини. Формуємо з них два круглих коржі, розмістивши їх у формі для випікання. Охолоджуємо їх у холодильнику близько 30 хв або ж у морозилці протягом 15-20 хв, щоб вони тримали форму.

Підготуємо крем. Для цього розмелюємо усі інгредієнти для крему у блендері до кремоподібної маси.

Намащуємо нижній корж кремом шаром 3-4 мм. Зверху кладемо другий корж і змащуємо весь наш тортик кремом. Ставимо охолоджуватись у холодильник приблизно на 2 год, поки не загусне крем.

Гарбузовий суп

Інгредієнти:
Гарбуз солодкий (мускатний) — 600 г
Морква — 120 г
Корінь селери — 30 г
Насіння гарбуза — 30 г
Імибир (корінь) — 6 г
Тим'ян свіжий або суміш сухих трав — 1 ч. л.
Сіль — за смаком
Олія соняшникова сирого віджиму — 25 мл
Вода — 270 мл

Приготування:

Очищуємо гарбуз, моркву, корінь селери та імбир, нарізаємо їх невеликими шматочками (крім імбира).

Нагріваємо у каструлі воду, додаємо моркву і селеру. Готуємо їх протягом 10 хв.

Додаємо гарбуз і варимо все до м'якості. В кінці додаємо сіль та білий перець.

Натираємо або дрібно нарізаємо імбир.

Перекладаємо суп у чашу блендера, додаємо імбир і збиваємо до пюреподібного стану. Корегуємо на свій смак консистенцію супу додаючи гарячої кипяченої води, якщо він занадто густий.

При подачі посипаємо суп листям свіжого тим'яну або сумішшю сухих трав на ваш смак, гарбузовим насінням та поливаємо невеликою кількістю олії.

Шоколадні млинці з соусом

Інгредієнти
Тісто:
Вода — 0,5 л
Борошно пшеничне цільнозернове — 200 г
Шрот льону (або змелений льон) — 20 г
Шрот гарбуза — 20 г
Кероб — 40 г
Олія соняшникова рафінована — 20 г
Сіль — щіпка
Соус полуничний:
Полуниця — 250 г
Кориця — 0,5 ч. л.
Мед — 3 ч. л.
Соус карамельний:
Фініки — 100 г
Вода — 85

Приготування:

З'єднуємо всі інгредієнти для тіста і гарно збиваємо віничком (або міксером).

Розігріваємо сковороду, змащуємо її злегка олією і пропікаємо млинці з обох сторін.

Візьмемося за полуничний соус!) Очищаємо полуницю від черешків і миємо. Збиваємо всі інгредієнти для полуничного соусу у блендері до однорідної маси.

Тепер приготуємо карамельний соус. Для цього замочуємо фініки у гарячій воді і даємо їм вимочитись приблизно 5-10 хв. Промиваємо, очищаємо їх від кісточок і кладемо у блендер разом з водою. Збиваємо до однорідної консистенції.

Викладаємо млинці на тарілки у формі, яка вам подобається і смакуємо разом з апетитними соусами.

За матеріалами foxfoxy.com

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme