Медики виявили, що вживання жирної їжі знижує ризик розвитку діабету

Експерти британської організації охорони здоров'я Public Health Collaboration стверджують, що вживання жирної їжі знижує ризик розвитку ожиріння

Як розповідає автор дослідження професор Девід Хаслам, щодня він стикається з десятками пацієнтів, які постраждали від популярних дієт, де радять максимально скоротити вживання жирної їжі. Медик наполягає, що така рекомендація є найбільшою помилкою дієтології і несе руйнівні наслідки, передає depo.ua з посиланням на  The Independent.

Медики впевнені, що раціон, який складається переважно зі знежирених продуктів може привести до серйозних проблем зі здоров'ям, таких як ожиріння, порушення травлення та інших. Крім того, будь-які продукти з низьким вмістом жирів є табу для людей з діабетом другого типу. Навпаки, експерти радять вживати переважно жирні продукти, наприклад, горіхи, рибу, оливки, насіння і кисломолочні продукти.

Як пояснює професор Асім Малхотра, голова організації Public Health Collaboration, раціон, котрий складається переважно зі складних вуглеводів і корисних жирів - найбільш ефективний і безпечний спосіб уникнути набору ваги і проблем зі здоров'ям.

Інші британські медики висловили свою незгоду з цим дослідженням і стверджують, що раціон, який складається в основному з жирних продуктів, навпаки, може сприяти ожирінню серед населення. Як говорить професор Навід Саттар з Університету Глазго, потрібні додаткові дослідження, щоб визначити, наскільки заява експертів Public Health Collaboration є правдивою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme