Медик спростувала шкоду популярних продуктів для вагітних

Британський акушер-гінеколог Клер Байм-Кук спростувала шкоду популярних продуктів для вагітних

Як розповідає медик, їй часто доводиться стикатися з жінками, які переконані в шкоді деяких продуктів і всіляко їх уникають, передає depo.ua з посиланням на Telegraph.

Звичайно, вагітним не рекомендується вживати все підряд, але, наприклад, арахіс або червоне м'ясо не несе ніякої шкоди, пояснює лікар. Тому, вона пропонує повернути п'ять продуктів в раціон.

Клер Байм-Кук має більше сорока років досвіду і часто виступає експертом на популярних телешоу на багатьох телеканалах Великобританії. Більше того, гінеколог консультувала таких голлівудських зірок, як Хелена Бонем Картер і Кейт Уінслет.

П'ять продуктів, які не несуть шкоди вагітним

Арахіс

За словами лікаря, протягом багатьох років арахіс входив до списку нерекомендованих продуктів для жінок при надії. Але з часом вчені виявили, що немає фактів, які підтверджують його шкоду для здоров'я. Єдиним протипоказанням до вживання арахісу може бути алергія.

Червоне м'ясо

Червоне м'ясо несе загрозу здоров'ю тільки в одному випадку - якщо воно неправильно приготоване. Це загрожує токсоплазмозом - паразитним захворюванням. Але, як стверджує медик, дане захворювання можна підчепити також з іншого виду м'яса або при контакті з зараженими тваринами. Тому, гінеколог пропонує не відмовляти собі в яловичині або свинині, але страва має пройти достатню термічну обробку. Єдине, чого не радить фахівець - вживати печінку, оскільки в ній міститься дуже багато вітаміну А, що може нашкодити дитині.

Кава

Надмірна кількість кофеїну справді може зашкодити дитині і негативно вплинути на її розвиток, але помірне вживання абсолютно безпечне. Відповідно до рекомендацій Національної служби охорони здоров'я Великобританії, добова норма кофеїну не повинна перевищувати 200 мг. Так, у чашці чаю міститься 75 мг, а в чашці кави - 140 мг кофеїу.

Суші

Багато вагітних уникають японської кухні як вогню, розповідає медик. Насправді ж в ній немає нічого небезпечного, принаймні, для дитини. У більшості рейтингових ресторанах продукти проходять достатню перевірку і не несуть загрози здоров'ю. Якщо ж риба буде заражена, то постраждає виключно мама, дитину ця неприємність ніяк не торкнеться, стверджує лікар. Єдине, що настійно рекомендує акушер - вживати тунець не частіше двох разів на тиждень через високий вміст ртуті.

Блакитні сири

Такі сири, як данаблю, горгондзола і рокфор дійсно краще не вживати вагітним, але тільки в сирому вигляді. Такі сири медик рекомендує піддавати термічній обробці, щоб убити можливі небезпечні бактерії і тим самим убезпечити себе та дитину.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme